Реклама

🔎 Facebook контролюватиме авторські права на медіафайли — контроль контенту

Čytaty latynkoju
🔎 Facebook контролюватиме авторські права на медіафайли — контроль контенту
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🔎 Facebook контролюватиме авторські права на медіафайли — контроль контенту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Facebook та авторські права  

Facebook дозволить власникам зображень контролювати, куди вони потрапляють і як використовуються — соцмережа запустила спеціальний розділ, де користувачі зможуть повідомити про свої права власності на будь-які зображення, що з’являються в Facebook та Instagram. Про це повідомили в офіційному блозі компанії.

Очікується, що з часом можна буде контролювати використання й іншого авторського контенту — відео та музики. Однак коли саме це відбудеться — наразі точно невідомо.

Як це працюватиме

Соцмережа співпрацюватиме з певними партнерами та компаніями, які зможуть повідомляти про своє право власності на той чи інший контент.

Візьмемо за приклад Adidas, бренд одягу може відстежувати, де з’являються їхні фотографії (з лукбуків чи іншого авторського контенту) в межах Facebook та Instagram.

За допомогою цього розділу власники медіафайлів зможуть залишити чужий пост з їх зображеннями, видалити його або скористатися територіальним блокуванням — тобто заборонити переглядати публікацію на тих територіях, де діють авторські права компанії.

Читайте також: 🎶 Facebook випустить свою власну музичну версію TikTok — Collab

Як довести свої права

Аби повідомити про право власності необхідно завантажити файл в спеціалізований розділ контролю контенту — Rights manager. Потім необхідно вказати всі метадані файлу. Програма проаналізує дані та почне відслідковувати зображення.

Якщо ж декілька користувачів повідомили про свої права на контент, то перевага надається тому, хто зробив це раніше. Втім, це рішення можна оскаржити — достатньо лише звернутись до розділу підтримки в соцмережі.

Як це вплине на соцмережі

Згідно з повідомленням The Verge, таке нововведення може докорінно змінити те, як працюють соцмережі. Лише в одному Instagram є неймовірна кількість облікових записів, що просто копіюють авторський контент з інших акаунтів без дозволу.

Цілком імовірно, що з часом контроль авторських прав дозволить остаточно змінити платформу та залишити лише оригінальні зображення користувачів. Однак, є й також шанс того, що люди зможуть зловживати цієї функцією. Як зазначив проджект менеджер Facebook Дейв Аксельгард, цей інструмент дозволить користувачам самостійно контролювати контент соцмережі, а компанія буде лише перевіряти на правомірність запитів людей.

Також ми вже раніше писали? Трамп схвалив партнерство Oracle, Walmart і TikTok: компанії придбають 20% акцій TikTok Global, як Трамп схвалив партнерство Oracle, Walmart і TikTok: компанії придбають 20% акцій TikTok Global.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...