Реклама

🔋 Tesla почне виробляти власні батареї з 2022 року — це може зробити машини дешевшими

Також планують випустити бюджетну версію автівки.
Čytaty latynkoju
🔋 Tesla почне виробляти власні батареї з 2022 року — це може зробити машини дешевшими
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🔋 Tesla почне виробляти власні батареї з 2022 року — це може зробити машини дешевшими
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Також планують випустити бюджетну версію автівки.

Tesla та Battery Day

Сьогодні в ніч з 22 на 23 вересня відбувся захід присвячений презентації нових технології та планів компанії Tesla — Battery Day. Як повідомив засновник компанії Ілон Маск, вже скоро розпочнеться випуск нових акумуляторів для електромобілів, які можуть дозволити зменшити вартість машини.

Очікується, що нові двигуни будуть не тільки дешевшими, але й надійнішими — з ними машини працюватимуть довше та менше потребуватимуть підзарядки. Також автівки можуть стати швидшими, нові двигуни можуть збільшити швидкість нової Model S до майже 320 кілометрів на годину.

Бюджетна версія

Окрім того, Ілон Маск повідомив, що компанія планує зробити бюджетну модель машини вже найближчим часом. Згідно з повідомленням засновника Tesla, приблизна ціна доступної моделі машини складатиме $25 тисяч.

Саме нові двигуни й можуть дозволити зробити бюджетну версію автівки, оскільки це найдорожча частина автомобіля. Однак, як зазначають в The Guardian наразі ще точно немає остаточної версії двигунів власного виробництва.

Ці акумулятори створюються для наших перспективних проєктів, таких як пікап Cybertruck, вантажівка Semi і новий Tesla Roadster. Ми не зможемо почати серійне виробництво нових акумуляторів раніше 2022 року.

Ілон Маск, Засновник Tesla

Ілон Маск підкреслив, що проблема полягає не в тому, як саме створити нові акумулятори, а як наладити технології їх масового роботизованого виробництва. Також він повідомив, що компанія наразі не планує відмовлятись від закупівлі елементів живлення у своїх постачальників — CATL та Panasonic. Вони й надалі співпрацюватимуть зі своїми партнерами.

Читайте також: 🚘 Автопілот Tesla втік від поліції у Канаді, поки водій та пасажири спали

Як це вплине на ціну

Tesla планує остаточно зменшити використання кобальту в нових акумуляторах. Як зазначає The Verge, це найдорожча частина матеріалів для виробництва і його виключення може зробити електромобілі доступнішими. Про нові двигуни було відомо ще раніше, ми вже писали? Tesla отримають новий акумулятор — довший термін дії, як понська компанія Panasonic розробила новий вид акумуляторів з меншим вмістом кобальту.

Більше про двигун

Новий акумулятор має назву 4680. Таку назву батарея отримала через свої розміри: перші дві цифри це ширина пристрою, а дві останні — висота. Двигун буде мати циліндричну форму.

Також ми вже раніше писали? Tesla стала найдорожчим в світі автовиробником, як Tesla стала найдорожчим в світі автовиробником.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...