Реклама

📈 Green Deal: ЄС виділить 10 млн євро на підтримку відновлюваної енергетики в Україні

Очікується, що після пандемії уряд планує розробити програму з відновлення економіки Green recovery, яка передбачає план заходів для бізнесу.
Čytaty latynkoju
📈 Green Deal: ЄС виділить 10 млн євро на підтримку відновлюваної енергетики в Україні
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 📈 Green Deal: ЄС виділить 10 млн євро на підтримку відновлюваної енергетики в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Очікується, що після пандемії уряд планує розробити програму з відновлення економіки Green recovery, яка передбачає план заходів для бізнесу.

Green Deal та підтримка відновлюваної енергетики

Згідно з повідомленням радника віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Олексія Рябчина, Європейський Союз планує виділити на підтримку інновацій у відновлюваній енергетиці та енергоефективності в Україні €10 мільйонів.

Очікується, що угоду про фінансування підпишуть вже 1 жовтня. Олексій Рябчин зазначив, що завдяки отриманим коштам створять спеціалізований центр, в якому українські компанії зможуть отримати допомогу в фінансуванні.

Українські компанії, які займаються «зеленими» інноваціями, часто не здатні працювати з грантами, домагатися підтримки, а 10-мільйонний проєкт створить Інноваційний центр, який, зокрема, допомагатиме отримувати доступне фінансування.

Олексій Рябчин, Радник віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції
Читайте також: 📈 Єврокомісія оголосила нові плани щодо програми Green Deal — зміна цілей

Також Олексій Рябчин повідомив, що після пандемії уряд планує розробити програму з відновлення економіки Green recovery, що передбачає план заходів для бізнесу.

На думку радника віце-прем’єра, необхідно провести трансформацію Держенергоефективності відповідно до вимог проєкту European Green Deal.

Необхідна трансформація Держенергоефективності у справжнє «зелене» агентство, функції якого будуть охоплювати і напрямки, пов'язані з кліматичними проблемами і декарбонізацією. Агентство повинно стати основним партнером уряду по реалізації Green Deal.

Олексій Рябчин, Радник віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Використання зеленої енергії та повний перехід на неї є головною метою ЄС у рамках проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Також ми вже раніше писали♻️ Google повідомив, що остаточно усунув свій вуглецевий слід та планує повністю перейти на відновлювальну енергію, як Google повідомив, що остаточно усунув свій вуглецевий слід та планує повністю перейти на відновлювальну енергію.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...