Реклама

⛽️ Британія заборонить продажі бензинових автомобілів з 2030 року

Раніше планували заборонити продаж значно пізніше.
Čytaty latynkoju
⛽️ Британія заборонить продажі бензинових автомобілів з 2030 року
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ⛽️ Британія заборонить продажі бензинових автомобілів з 2030 року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Раніше планували заборонити продаж значно пізніше.

Британія та бензинові автомобілі

Велика Британія планує повністю заборонити продаж бензинових автомобілів у країні. Раніше у країні це хотіли зробити в 2040 році, однак через критичний стан навколишнього середовища, заборону вирішили перенести на 10 років раніше.

Якщо в країні приймуть відповідний закон, то в Британії не можна буде придбати бензинову чи дизельну автівку. Очікувалось, що заплановану дату перенесуть на п’ять років раніше — на 2035, втім Британія вирішила раніше реалізувати свій задум.

Наразі вже низка країн Європи оголосила про свої плани також заборонити продаж бензинових автомобілів. Німеччина, Ірландія та Нідерланди скасують продаж до 2030 року, а Франція планує ввести заборону в 2040 році.

Читайте також: 🛣 Дослідження: дорожнє покриття з перероблених матеріалів є екологічнішим на 19%

Також ми вже раніше писали? Mercedes планує стати вуглецево-нейтральною до 2040 року, як Mercedes має намір стати вуглецево-нейтральною до 2040 року.

Нещодавно в Європі збільшили? У Європі збільшили субсидії на електроавтомобілі — смішна ціна субсидії на електроавтомобілі, що зробило їх доступними майже для кожного — це стало ще одним кроком до глобальних змін та покращення навколишнього середовища для ЄС та проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Попри те, що Україна поки не є членом ЄС, ми вже можемо не лише зробити вагомий внесок у Європейський Зелений Курс, але й отримати значні переваги у всіх вимірах: політичному, енергетичному, економічному та навіть персональному.

У цілому, згідно з проєктом Концепції «зеленого» енергетичного переходу України, який представили на початку 2020 року, ми також маємо стати повністю кліматично нейтральними до 2070 року. Проте, ця мета є менш амбітною порівняно з ЄС, а Зелений Курс може нести виклики для української економіки вже зараз. Для того, аби перетворити їх на можливості, потрібно докласти зусилля.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали? Tesla отримають новий акумулятор — довший термін дії, як Tesla отримають новий акумулятор — довший термін дії.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...