Реклама

Як відновити здоров’я та захисний бар’єр шкіри?

Якщо ви мрієте про красиву, чисту та пружну шкіру, проте не можете назвати її такою, варто переконатись, що захисний бар'єр шкіри у повній мірі виконує свої функції.
Čytaty latynkoju
Як відновити здоров’я та захисний бар’єр шкіри?
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Як відновити здоров’я та захисний бар’єр шкіри?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Якщо ви мрієте про красиву, чисту та пружну шкіру, проте не можете назвати її такою, варто переконатись, що захисний бар'єр шкіри у повній мірі виконує свої функції.

Розповідаємо усе про базові принципи відновлення шкіри

Якщо ви мрієте про красиву, чисту та пружну шкіру, проте не можете назвати її такою, варто переконатись, що захисний бар’єр шкіри у повній мірі виконує свої функції. Власне, тільки у разі його здоров’я ви можете отримати бажаний результат від використання косметики та проходження професійних процедур.

Що таке захисний бар’єр шкіри?

Захисний або гідроліпідний бар’єр шкіри — це сукупність поверхневих лусочок (корнеоцитів), ліпідів та молекул води, що утворюють особливу плівку, яка допомагає боротись із зовнішніми подразниками та впливом агресивних факторів оточуючого середовища. Порушені бар’єрні функції шкіри підвищують її чутливість — це, у свою чергу, призводить до появи почервонінь, лущень та навіть алергічних реакцій. Щоб відновити здоров’я шкіри, важливо відновити її захисний бар’єр — у цьому вам допоможуть наступні поради.

Як відновити здоров’я та захисний бар’єр шкіри: поверніться до базових принципів догляду

Чим простіше та якісніше догляд за шкірою, тим краще її стан — правило виведене не нами, але перевірено на власному досвіді. Якщо шкіра стала чутливою без особливих на те причин, саме час провести ревізію засобів, якими ви користуєтесь. Позбавтесь усього протермінованого, уважно вивчіть склад косметики, запитайте поради у професійного косметолога — спеціаліст допоможе підібрати потрібну, лаконічну програму для ваших потреб. Переконайтесь, що очищувальний засіб достатньо делікатний, а також обов’язково додайте до щоденної рутини захист від сонця. Радимо спробувати м’яку очищувальну пінку Calmwise Soothing Cleanser професійного британського бренду Medik8. Вона ефективно очищує шкіру від забруднень, а також миттєво її заспокоює. За умов регулярного використання засіб допомагає відновити захисну функцію шкіри та зменшити її чутливість.

Як відновити здоров’я та захисний бар’єр шкіри: відмовтесь від скрабів

Відлущувальні засоби з абразивними часточками порушують захисний бар’єр шкіри, тому вам варто відмовитись від їх використання хоча б на певний період — насправді, існують й більш ефективні, проте безпечні продукти — приміром, ензимні пілінги.

Як відновити здоров’я та захисний бар’єр шкіри: надавайте перевагу засобам з особливими інгредієнтами

Один з ключових складників, що допомагають відновити захисний бар’єр шкіри, — це ніацинамід. Він оптимізує вироблення керамідів у тканинах епідермісу, що, у свою чергу, підвищує його резистентність. У асортименті професійного британського бренду Medik8 є сироватка Clarity Peptides, що містить 10%-й ніацинамід. Вона прибирає висипання, покращує рельєф шкіри, а також посилює її захисні функції. Ефект помітний відразу — обличчя виглядає свіжим, гладеньким і сяє зсередини.

Як відновити здоров’я та захисний бар’єр шкіри: вмивайтесь прохолодною водою

Прохолодна вода чи вона кімнатної температури, на відміну від гарячої, не порушують захисні функції шкіри, тому під час вмивання краще “не підвищувати градус”. Це ж стосується душу та ванни.

Як відновити здоров’я та захисний бар’єр шкіри: мінімізуйте пошкодження

Відновлення захисного бар’єра шкіри потребує не тільки змін у щоденному догляді, а й зменшення шкідливого впливу сонячного випромінення й вільних радикалів на епідерміс, тож варто обрати для цього потужний захисний засіб та додати у рутину продукти із вмістом антиоксидантів — наприклад, вітамінів А і С. Вони чинять протизапальний ефект, покращують колір шкіри та попереджають передчасне старіння. Зверніть увагу на крем Medik8 Daily Radiance Vitamin C — засіб-бестселер заряджає шкіру енергією, підвищує тонус та надає сяяння. Перед виходом з дому захищайте обличчя та шию флюїдом Medik8 Advanced Day Total Protect — найсучасніший засіб працює як щит проти сонячного та інфрачервоного випромінення, а також забруднень навколишнього середовища. Він ефективно захищає епідерміс від пошкоджень вільними радикалами, зволожує та сприяє розгладженню зморшок.

Як відновити здоров’я та захисний бар’єр шкіри: зберігайте спокій

Стрес руйнує не тільки нервові клітини — захисний бар’єр шкіри страждає від нього не менше. Шкіра, як найбільший орган, чутливо реагує на емоційні коливання, а значить потребує не тільки зовнішнього, а й внутрішнього піклування. Вчіться медитувати, займайтесь йогою чи просто більше знаходьтеся на природі — словом, робіть те, що мінімізує рівень стресу і допомагає розслаблятись.

Як відновити здоров’я та захисний бар’єр шкіри: збагатіть свій раціон

Щоб шкіра була пружною й здоровою, ви маєте споживати достатню кількість корисних жирів та ненасичених жирних кислот. Авокадо, морська риба, оливкова олія й горіхи — природні джерела омега-кислот. Якщо ж не вдається отримувати достатню їх кількість з їжею, попросіть лікаря призначити вам кислоти у вигляді капсул.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...