Реклама

🍅 Lady Gaga випустила кліп на пісню “911” з відсилкою до українського режисера Сергія Параджанова

Режисер кліпу Тарсем Сінгх казав, що Параджанов сильно вплинув на його творчість.
Čytaty latynkoju
🍅 Lady Gaga випустила кліп на пісню “911” з відсилкою до українського режисера Сергія Параджанова
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🍅 Lady Gaga випустила кліп на пісню “911” з відсилкою до українського режисера Сергія Параджанова
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Режисер кліпу Тарсем Сінгх казав, що Параджанов сильно вплинув на його творчість.

Lady Gaga — 911

Поп-зірка Lady Gaga у травні 2020 року випустила новий альбом Chromatica, головною темою котрого сталі психологічні проблеми, їх подолання та прийняття себе. Альбом складається з 16 треків, серед яких і пісня 911.

За словами Lady Gaga, 911 — пісня про її стосунки з антипсихотичним препаратом, який вона вживає, щоб боротися з обсесивно-компульсивним розладом.

Я не можу завжди контролювати речі, які робить мій мозок. Я знаю це. І мені потрібно приймати ліки, щоб зупинити процес, котрий відбувається.

Lady Gaga

Кліп 911 і Сергій Параджанов

Режисером кліпу, або короткометражки, як називає її сама співачка, став Тарсем Сінгх, індійський режисер відомий за кліпом для R.E.M. на хіт Losing My Religion. В одному з інтерв’ю Тарсем називав «Колір граната» Сергія Параджанова своїм головним творчим натхненням. Саме цей фільм українського та вірменського режисера цитує кліпмейкер у відео для Lady Gaga.

У відео присутні різноманітні візуальні образи та кадри, позичені з фільму, а також використовуються слова вірменською мовою. В одній із сцен кліпу є постер стрічки «Колір граната».

Хто такий Сергій Параджанов

Параджанов найбільш відомий в Україні та світі за екранізацією українського класичного твору Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків». Цей фільм отримав 39 міжнародних винагород у 21 країні, а серед його прихильників були такі великі режисери як Федеріко Фелліні та Акіра Куросава.

Проте, в якості основи для кліпу на 911 був використаний інший кіношедевр Параджанова — «Колір граната». Це стрічка про життя Саят-Нови — великого вірменського середньовічного поета. Фільм висловлюється метафорами та може бути дещо складним у розумінні для непідготовленого глядача. Він доступний для перегляду на YouTube абсолютно безкоштовно:

Крім творчого доробку, до якого входять 15 фільмів, Параджанов також відомий своєю активною політичною позицією. Виступав проти масових політичних арештів в Україні та підтримував свободу творчості й висловлювання. У 1973 році був засуджений до 5 років колонії суворого режиму за сфабрикованою справою.

Сергій Параджанов першу половину своєї кар’єри працював на кіностудії ім. Довженка у Києві та склав неабиякий вплив на український кінематограф.

Читайте також про те, що alyona alyona номінована на престижну європейську премію — як її підтримати? alyona alyona номінована на музичну премію Європейського Союзу — як підтримати.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...