Реклама

👾 Конференція UPEA: яке майбутнє очікує кіберспорт в Україні

Мета асоціації — дати можливість кожному громадянину України стати частиною кіберспортивної екосистеми.
Čytaty latynkoju
👾 Конференція UPEA: яке майбутнє очікує кіберспорт в Україні
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👾 Конференція UPEA: яке майбутнє очікує кіберспорт в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Мета асоціації — дати можливість кожному громадянину України стати частиною кіберспортивної екосистеми.

Конференція UPEA та кіберспорт 

Сьогодні, 17 вересня, відбулась конференція Української Професійної Кіберспортивної Асоціації (UPEA).

Відкрив захід Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Як він зазначив, розвиток кіберспорту в Україні є однією з провідних цілей, що напряму дозволить розвити бренд країни на світовому рівні.

Я розумію натхнення та дії UPEA, оскільки вони також як і наше міністерство, хочуть аби про нашу країну знали в світі. Тому будемо все робити аби допомогти цьому розвитку. І я дуже хочу щоб наше міністерство було й працювало як команда NAVI, коли на характері створюється команда й вона перемагає всіх. Тому ми допомагатимо, не заважати та представлятимо український кіберспорт на міжнародному рівні.

Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації

Також на конференції був присутній Міністр кабінету міністрів Олег Немчинов. Він повідомив, що кіберспорт є потужною економічною силою, а український кіберспорт знаходиться в ТОП-5 всього світу.

Кіберспорт офіційно визнаний в Україні — це тільки початок величезної можливості для соціалізації багатьох людей (...). Ми повинні розуміти, що ми можемо бути магнітом для світу. Не тільки айті компанії зараз постійно мігрують, а й кіберспортсмени. Саме тому це наш обов'язок створити належні умови, аби залишити найкращих фахівців у країні та розвивати цю галузь.

Олег Немчинов, Міністр кабінету міністрів

Плани розвитку

Надалі виступив голова правління UPEA Олександр Кохановський (він же й придбав? З готеля «Дніпро» зроблять професійну кіберарену та перший esports-ready готель готель «Дніпро», який також станє частиною розвитку кіберспорту в Україні), він розповів про стратегії розвитку кіберспорту в Україні на наступні п’ять років.

Єдина екосистема

Задля розвитку цієї галузі організація планує побудувати нову екосистему, в якій буде об’єднано одразу декілька рівнів — державу, професійний та аматорський рівні.

В планах UPEA створити прозору всеукраїнську систему турнірів, що об’єднує усіх бажаючих. Будуть доступні турніри для всіх — любителів, напівпрофесіоналів та професіоналів.

Кожен охочий зможе стати частиною асоціації — учасники бойових дій, люди з інвалідністю, люди похилого віку та інші представники різних соціальних груп.

Кіберосвіта для кожного

Також асоціація планує запровадити офіційну кіберосвіту в країні. Очікується, що вже найближчим часом можуть з’явитись факультативні заняття з кіберспорту у школах. А у вищих навчальних закладах можна буде отримати профільну освіту бакалавра чи навіть магістра.

Кіберспортивна інфраструктура

Одна з основних цілей UPEA — популяризувати кіберспорт в країні та зробити його доступним для кожного. Для цього протягом наступних п’яти років побудують 20 сучасних клубів по всій Україні. У них відбуватимуться тематичні заходи та місцеві турніри.

Читайте також: 👩‍💻 Технології державного значення: як жінки розвивають civic tech

Окрім того, планують побудувати кіберспортивну арену в Києві. Як зазначив Олександр Кохановський, це місце буде доступне не тільки для кіберспортивних турнірів, але й для концертів, виставок та інших заходів.

Наразі організаціє вирішує, де краще побудувати арену, однак згідно із заявою голови правління UPEA реалізація проєкту не займе більше ніж три-чотири роки.

Готель «Дніпро» стане важливою частиною? З готеля «Дніпро» зроблять професійну кіберарену та перший esports-ready готель для кіберспорту. Це буде перший готель у світі зроблений спеціально для кіберспорту. Він функціонуватиме як звичайний готель, а три-чотири поверхи буде виділено спеціально для профільних заходів.

Також ми вже раніше писали? WePlay Esports будують кіберспортивну арену на ВДНГ, як WePlay Esports будують кіберспортивну арену на ВДНГ.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...