Реклама

🙅🏻‍♀️ alyona alyona випустила трек «Сумно» про насильство до жінок; з дівчиною, яку побили у потязі — дивіться відео

Головною героїнею відео стала Анастасія Лугова — дівчина, яку жорстоко побили в потязі Маріуполь-Київ і ледь не зґвалтували в присутності маленького сина.
Čytaty latynkoju
🙅🏻‍♀️ alyona alyona випустила трек «Сумно» про насильство до жінок; з дівчиною, яку побили у потязі — дивіться відео
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🙅🏻‍♀️ alyona alyona випустила трек «Сумно» про насильство до жінок; з дівчиною, яку побили у потязі — дивіться відео
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Головною героїнею відео стала Анастасія Лугова — дівчина, яку жорстоко побили в потязі Маріуполь-Київ і ледь не зґвалтували в присутності маленького сина.

Що відбулося

У ніч на 1 серпня Анастасія Лугова їхала у потязі Маріуполь-Київ, повертаючись із Запоріжжя до столиці разом зі своїм маленьким сином. Близько третьої ночі вона прокинулася від того, що в її купе прокрався невідомий чоловік, заблокував двері і почав бити її по голові. За словами жінки, також чоловік зняв труси і почав до неї приставати.

Згодом, Анастасії вдалося врятувати себе та сина у провідниці іншого вагона, а чоловіка затримали та передали київській поліції по прибуттю потяга до столиці.

Історія викликала широкий резонанс та вкотре підняла суспільну дискусію про насильство до жінок. Після інциденту «Укрзалізниця» та МВС розпочали пілотний проєкт з впровадження воєнізованих патрулів у потягах далекого сполучення.

Кліп alyona alyona

Постраждала Анастасія Лугова виконала головну роль у кліпі alyona alyona на трек «Сумно», присвячений насильству стосовно жінок.

Це ніби слова з моєї душі, ніби написані мною. Коли я була в лікарні, мені дуже хотілося кричати про те, що не треба мовчати про насильство і що не треба соромитися цієї теми. Своїм прикладом я хочу показати - немає чого боятись!

Анастасія Лугова

Більшість із тих, хто звертався в соціальну службу, боялися говорити про фізичні розправи над собою. Тому для мене великим вчинком є згода Анастасії взяти участь у зйомках, бо вона як ніхто розуміє зміст мого тексту. Вона не мовчала! І я закликаю кожну людину, яка пережила насилля над собою чи стала його свідком: розкажіть про це, не мовчіть про це! Адже якщо хоч одне життя буде врятовано - це вже велике досягнення!

alyona alyona, реперка

Режисеркою відео стала Катя Рибка.

Флешмоб

Разом з виходом треку виконавиця та Анастасія запустили флешмоб, де закликають викладати свої історії у соцмережах під хештегами #Сумнотак та #Немовчипронасилля.

Також нагадуємо про існування гарячих ліній з допомоги та попередження домашнього насильства. Безкоштовно. Анонімно. Цілодобово. Конфіденційно.

ТЕЛЕФОН ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ З ПОПЕРЕДЖЕННЯ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА:
?116 123
☎️0 800 500 335

ТЕЛЕФОН НАЦІОНАЛЬНОЇ ДИТЯЧОЇ ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ:
?116 111
☎️0 800 500 225

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...