Реклама

🛣 З 2021 року в Україні розпочнеться будівництво доріг з промислових відходів

Очікується, що частка автомобільних доріг з цементобетонним покриттям збільшиться до 30%.
Čytaty latynkoju
🛣 З 2021 року в Україні розпочнеться будівництво доріг з промислових відходів
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🛣 З 2021 року в Україні розпочнеться будівництво доріг з промислових відходів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Очікується, що частка автомобільних доріг з цементобетонним покриттям збільшиться до 30%.

Будівництво доріг з промислових відходів

Згідно з проєктом опублікованим на сайті Укравтодору планують розпочати будівництво доріг з цементобетонним покриттям протягом 2021-2025 років.

Відповідний проєкт реалізують завдяки:

  • Фінансування ремонту та будівництва доріг з державного та місцевих бюджетів
  • Підвищення екологічності будівництва, зокрема через використання відходів та побічних продуктів промисловості в якості заповнювачів в цементобетонних сумішах
  • Дослідження нових можливостей будівництва доріг на основі сучасних енерго- та ресурсозберігаючих матеріалів та технологій

Очікується, що це дозволить покращити транзитний потенціал країни, підвищити рівень локалізації та зменшити імпортозалежність, вирішити питання управління промисловими відходами, створити нові робочі місця та ефективно використовувати бюджетні кошти в дорожньому господарстві.

Читайте також: 🚙 Рада підтримала розвиток електротранспорту в Україні

Як зазначила координаторка комітету промислової екології та сталого розвитку Європейської Бізнес Асоціації Ольга Бойко, організація ще у травні звернулась до представників Уряду з пропозиціями щодо активного використання металургійних шлаків та золошлакових матеріалів у будівництві.

В Україні на відвалах промислових підприємств накопичилось більше 160 млн тонн шлаків металургійних комбінатів та близько 250 млн тонн золошлакових матеріалів ТЕЦ. Щороку ці показники збільшуються на 10-11 млн тонн та 6-7 млн тонн відповідно. Відтак, запропонована Концепція є актуальною та прогресивною для економічного розвитку країни.

Ольга Бойко, Координаторка Комітету промислової екології та сталого розвитку Європейської Бізнес Асоціації

Наразі планують доопрацювати текст документу та розширити перелік можливих матеріалів для будівництва. Також хочуть надати можливість фінансування проєкту коштом Державного дорожнього фонду.

Раніше ми вже писали? Максим Бахматов запустив «Офіс трансформації» — покращення Києва, як Максим Бахматов запустив «Офіс трансформації» — покращення Києва.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...