Реклама

👨🏼‍💻 У Раді зареєстрували законопроєкт про врегулювання дистанційної роботи

Очікується, що буде два види дистанційної роботи.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👨🏼‍💻 У Раді зареєстрували законопроєкт про врегулювання дистанційної роботи
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👨🏼‍💻 У Раді зареєстрували законопроєкт про врегулювання дистанційної роботи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Очікується, що буде два види дистанційної роботи.

Законопроєкт та дистанційна робота

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №4051, згідно з яким пропонують врегулювати правові особливості дистанційної роботи.

Відповідно до законопроєкту пропонують ввести два види самостійної роботи:

  • Дистанційну
  • Надомну

Дистанційна форма роботи відбувається у самостійно обраному місці працівником. Також співробітник персонально відповідає за забезпечення безпечних та нешкідливих умов праці на обраному місці.

Працівники розподіляють робочий час на свій розсуд, на них не поширюються правила внутрішнього трудового розпорядку, якщо інше не передбачено у трудовому договорі. А загальна кількість робочого часу не повинна перевищувати норм передбачених статтями 50 і 51 Кодексу законів України про працю.

Надомна робота — це така форма організації праці, коли робота виконується працівником за місцем його проживання або в інших заздалегідь обраних ним приміщеннях, які мають усе необхідне устаткування для роботи. Місце роботи є фіксованим і його не можна змінювати без завчасного узгодження з керівництвом.

До того ж надомна форма роботи передбачає слідування правилам внутрішнього трудового розпорядку — фіксований графік роботи.

Відповідно до законопроєкту керівництво повинно не менш ніж за два місяці повідомити співробітників про зміну форму роботи та завчасно підготувати працівників усім необхідним обладнанням за потреби. Також очікується, що керівництво контролюватиме раціональне використання часу своїх співробітників.

Раніше ми вже писали?‍? Мінекономіки схвалило фемінітиви у назвах професій: інженерка, авторка тощо, як Мінекономіки схвалило фемінітиви у назвах професій: інженерка, авторка тощо.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...