Реклама

🏆 Українець посів перше місце на міжнародному конкурсі з технологій ICAN 2020

Загалом Україну презентували 12 учасників.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🏆 Українець посів перше місце на міжнародному конкурсі з технологій ICAN 2020
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🏆 Українець посів перше місце на міжнародному конкурсі з технологій ICAN 2020
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Загалом Україну презентували 12 учасників.

Перемога на ICAN 2020

Ігор Шибка з Дніпра переміг на Міжнародному конкурсі інноваційних винаходів ICAN 2020. Він посів перше місце за розробку системи, що дозволяє дистанційно керувати різноманітними механізми. Про це передає департамент освіти та науки облдержадміністрації Дніпра.

На заході розробник представив мультипроцесорну комбіновану систему телемеханіки. За допомогою цієї системи можна дистанційно контролювати обладнання, яке має електроніку, механізми або двигуни.

Як пояснює Ігор Шибка, це наче радіоуправління, але без прив’язки до відстані. Таким чином, завдяки новим технологіям можна керувати пристроєм з будь-якої точки світу.

Система може допомогти в роботі людям з інвалідністю. Наприклад, взимку дистанційно управляти снігоприбиральною технікою. Для цього знадобиться тільки комп’ютер та інтернет.

Ігор Шибка, Учень Дніпровського відділення МАН України

Також розробник зазначив, що систему можна використовувати на роботі зі шкідливими матеріалами, наприклад, з ураном. Станками можна керувати з офісу, що значно зменшує ризик для життя.

Окрім того,  випускниця «Львівського технологічного ліцею» Анастасія Венчковська перемогла у категорії Best Young Invention Award та отримала спецприз Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills.  А учень СЗШ № 23 Максим Лань отримав срібну медаль на заході.

Читайте також: 📱 Вийшов рейтинг найпопулярніших смартфонів 2020 року

Загалом Україна отримала 30 нагород.

Про захід

Вже вп’яте проходить міжнародний конкурс інноваційних винаходів ICAN. Однак цього року відбулись зміни в форматі заходу. Через пандемію він відбувся онлайн, саме тому учасники презентували свої винаходи дистанційно.

Також ми вже раніше писали? У США учні виявили, що їх роботи перевіряє штучний інтелект та знайшли спосіб надурити його, як у США учні виявили, що їх роботи перевіряє штучний інтелект та знайшли спосіб надурити його.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...