Реклама

🍔 Дослідження: вживання фастфуду пришвидшує старіння

Майже вся шкідлива їжа має великий вміст цукру та насиченими жирами, що призводить до старіння організму.
Čytaty latynkoju
🍔 Дослідження: вживання фастфуду пришвидшує старіння
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🍔 Дослідження: вживання фастфуду пришвидшує старіння
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Майже вся шкідлива їжа має великий вміст цукру та насиченими жирами, що призводить до старіння організму.

Фастфуд та старіння

Іспанські вчені з університету Наварра виявили, що шкідлива їжа має безпосередній вплив на прискорення старіння на клітинному рівні.

Під час дослідження науковці дослідили стан здоров’я близько 900 осіб у віці 55 років і старше, які надали зразки ДНК у 2008 році, і кожні два роки після цього надавали докладні дані про свої харчові звички.

645 чоловіків та 241 жінку розділили на чотири групи відповідно до того, як часто вони споживали фастфуд. У групи, що частіше харчується промислово обробленою їжею, виявили більший ризик мати сімейний анамнез серцево-судинних захворювань, діабет і аномальні жири в крові. До того ж люди з цієї групи споживають значно менше фруктів, овочів, клітковини, оливкової олії.

Читайте також: 🌭 Вчені визначили, скільки хот-догів може з’їсти людина

Згідно із заявою науковців, три чи більше порцій фастфуду на день подвоюють шанси на швидше скорочення довжини теломерів — частин хромосом, які є маркерами біологічного старіння на клітинному рівні. Таким чином, тіло стає старшим в залежності від раціону людини.

Однак, вчені також звертають увагу, що результати дослідження не можуть точно визначити, який саме тип фастфуду може мати такий негативний наслідок на організм. Майже вся шкідлива їжа має великий вміст цукру та насиченими жирами, що призводить до старіння організму.

Також ми вже раніше писали? Під час карантину люди вперше за останні 40 років почали менше їсти солодкого — дослідження, як під час карантину люди вперше за останні 40 років почали менше їсти солодкого.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...