Реклама

✋🏻 Австралійські вчені розробили штучну шкіру, що може відчувати біль та інші тактильні відчуття

Це може значно посприяти розвитку технологій пересадки шкіри.
Čytaty latynkoju
✋🏻 Австралійські вчені розробили штучну шкіру, що може відчувати біль та інші тактильні відчуття
  1. Головна
  2. Техно
  3. ✋🏻 Австралійські вчені розробили штучну шкіру, що може відчувати біль та інші тактильні відчуття
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це може значно посприяти розвитку технологій пересадки шкіри.

Штучна шкіра та тактильні відчуття

Вчені Королівського технологічного університету Мельбурну розробили електронну штучну шкіру, яка так само реагує на біль, доторк та інші тактильні відчуття, як людська шкіра.

Пристрій імітує майже миттєвий зворотний зв’язок організму, що дозволяє йому реагувати на болючі відчуття з тією ж швидкістю, з якою нервові сигнали надходять до мозку.

До цього не існувало жодної технології, яка могла б реалістично відтворювати почуття болю, знайоме кожній людині. Наш винахід миттєво реагує, коли тиск або температура навколишнього середовища досягають больового порогу.

Мадху Бхаскаран, Професор

Також професор зазначив, що електронна шкіра здатна відчувати різницю між впливами і відповідно реагувати на легкий дотик пальця до голки або, наприклад, на укол нею.

Прототип роботизованої шкіри

Нова технологія може бути використана для створення біонічних протезів, розумної робототехніки, а також це може значно посприяти розвитку технологій пересадки шкіри.

Раніше ми вже писали? У США друкуватимуть протези рук на 3D-принтері — дешевше ніж зазвичай, як у США друкуватимуть протези рук на 3D-принтері — дешевше ніж зазвичай.

Читайте також: 🖨 Вчені винайшли 3D-принтер, який робить татуювання, що допомагає в лікуванні

Протези на 3D-принтері

Згідно з повідомленням видання CNET, американська компанія Unlimited Tomorrow розпочала виробництво протезів, розроблених на 3D-принтері.

Протези є повноцінною заміною рук, вони друкуються під індивідуальні мірки замовника. Також можна обирати форму, колір шкіри та навіть обрати додаткові функції.

Охочі придбати протез повинні просканувати кінцівку вдома за допомогою 3D-сканера. Потім фахівці компанії створять індивідуальний протез за образом руки замовника.

Очікується, що такі роботизовані руки будуть дешевшими через матеріал, однак за якістю вони не поступаються звичним протезам. Також завдяки роботизованим рукам на 3D-принтері можна зекономити на послугах протезистів — спеціалістів, що допомагають налаштувати протез під людину.

Загалом нові технології дозволять заощадити до 80 тисяч доларів — приблизно стільки коштує повноцінний протез руки.

Також ми вже раніше писали? Діджей хакнув протез своєї руки та під‘єднав його до синтезатора: музика за допомогою думок, як діджей хакнув протез своєї руки та під‘єднав його до синтезатора.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...