Реклама

🦾 У США друкуватимуть протези рук на 3D-принтері — дешевше ніж зазвичай

Вже можна замовити протези.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🦾 У США друкуватимуть протези рук на 3D-принтері — дешевше ніж зазвичай
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🦾 У США друкуватимуть протези рук на 3D-принтері — дешевше ніж зазвичай
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вже можна замовити протези.

Протези на 3D-принтері

Згідно з повідомленням видання CNET, американська компанія Unlimited Tomorrow розпочала виробництво протезів рік, розроблених на 3D-принтері.

Протези є повноцінною заміною рук, вони друкуються під індивідуальні мірки замовника. Також можна обирати форму, колір шкіри та навіть обрати додаткові функції.

Охочі придбати протез повинні просканувати кінцівку вдома за допомогою 3D-сканера. Потім фахівці компанії створять індивідуальний протез за образом руки замовника.

Очікується, що такі роботизовані руки будуть дешевшими через матеріал, однак за якістю вони не поступаються звичним протезам. Також завдяки роботизованим рукам на 3D-принтері можна зекономити на послугах протезистів — спеціалістів, що допомагають налаштувати протез під людину.

Загалом нові технології дозволять заощадити до 80 тисяч доларів — приблизно стільки коштує повноцінний протез руки.

Засновник компанії Unlimited Tomorrow Істон Лашапель винайшов свою першу роботизовану руку в 14 років. Надалі Істон планує розробити протези для ніг та екзоскелети.

Читайте також: 🧐 Philosopher AI: вийшов сайт, де штучний інтелект відповідає на філософські запитання

Також ми вже раніше писали? Діджей хакнув протез своєї руки та під‘єднав його до синтезатора: музика за допомогою думок, як діджей хакнув протез своєї руки та під‘єднав його до синтезатора.

Музика за допомогою думок

Бертольт Мейер вже 15 років працює діджеєм, дає концерти та записує композиції. Він використовує досить високотехнологічний протез частини руки з покращеним сенсором моторики, проте навіть це не дає повноцінно грати на синтезаторі.

Прототип моделі

Саме тому він вирішив зробити невеличкий «апгрейд» до свого протезу — він під’єднав датчики свого приладу безпосередньо до музичного інструменту.

Через деякий час у нього вже був робочий прототип. Музикант написав виробнику синтезаторів — вони відповіли йому, передали потрібні схеми і навіть зробили остаточну версію протезу. Завдяки цьому пристрою через протез Бертольт може керувати кількома параметрами синтезатора — глибиною ефекту і тональністю звучання.

Також ми раніше писали? Вчені винайшли 3D-принтер, який робить татуювання, що допомагає в лікуванні, як вчені винайшли 3D-принтер, який робить татуювання, що допомагає в лікуванні.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...