Реклама

🤖 Boston Dynamics розробили спеціального робота, який допомагає пацієнтам з COVID-19

Вже пройшли перші тести робота.
Čytaty latynkoju
🤖 Boston Dynamics розробили спеціального робота, який допомагає пацієнтам з COVID-19
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤖 Boston Dynamics розробили спеціального робота, який допомагає пацієнтам з COVID-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вже пройшли перші тести робота.

Робот-доктор Boston Dynamics

Інженери компанії Boston Dynamics та Массачусетського технологічного інституту розробили спеціального робота, який допомагає докторам в лікуванні пацієнтів з COVID-19 — Dr. Spot. Робот дозволяє лікарям вимірювати життєво важливі функції людини без контакту з хворими. Про це передає «Процес» з посиланням на Engadget.

Dr. Spot — це модернізована версія звичайного робота Spot під потреби лікарів. Науковці Массачусетського технологічного інституту додали до робота «безконтактні системи моніторингу» — радіосигнали та датчики, що вимірюють життєві показники людини, а саме:

  • частота серцевих скорочень
  • частота дихання
  • температура

Також робот дозволяє лікарям дистанційно спілкуватись за допомогою вбудованого планшета. Науковці вже провели перші тести в Брігамі та Жіночій лікарні Гарвардської медичної школи в Бостоні.

Врешті дослідники зазначили, що робот дозволяє не тільки зберігати дистанцію в лікуванні та стримати розповсюдження COVID-19, а й ще є значно економнішим, аніж засоби індивідуального захисту для персоналу.

Раніше ми вже писали? Boston Dynamics розпочали продажі свого робота Spot, як Boston Dynamics розпочали продажі свого робота Spot.

Читайте також: 🤖 LEGO випустила конструктор, що дозволить зібрати справжнього робота

Spot від Boston Dynamics

Компанія Boston Dynamics відкрила продаж свого робота Spot — роздрібна ціна за якого складає $74,5 тисячі. Раніше компанії могли лише орендувати пристрої, а відтепер можна придбати свого власного робота.

В компанії кажуть, що за цю вартість покупці отримають найдосконалішого мобільного робота в світі, який може переміщатися по будь-якій місцевості, де можуть ходити люди.

Spot Explorer призначений для розробників, які прагнуть вивчити, як гнучкі мобільні роботи можуть бути адаптовані для задач, починаючи від промислових робіт до розваг. Spot готовий до роботи, просто з коробки.

Описання Spot від Boston Dynamics

Однією з них стало віддалене керування — демонстраційну версію цієї опції потенційні покупці зможуть випробувати на віддаленому тест-драйві робота.

Віце-президент Boston Dynamics зазначив, що дистанційне керування може дозволити клієнтам ознайомитись з функціями роботу навіть у себе вдома під час пандемії.

Зараз ми, в більшості, продаємо роботів комерційним і промисловим клієнтам. Найчастіше вони використовують Spot для роботи, яка або небезпечна для людини, або надто рутинна — наприклад, патрулювання будівлі фабрики та фотографування одних і тих же місць 40 разів на день.

Зак Джаковскі, Провідний інженер робототехніки Bоston Dynamics

Також ми вже раніше писали? Штучний інтелект потребує відпочинок та сон для розвитку — дослідження, що штучний інтелект потребує відпочинок та сон для розвитку — дослідження.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...