Реклама

😲 Київський ВДНГ буде водити екскурсії історичними місцями Експоцентру

Екскурсії розпочнуться 22 серпня, записатися на прогулянку найцікавішими павільйонами ВДНГ можна на офіційному сайті Експоцентру.
Čytaty latynkoju
😲 Київський ВДНГ буде водити екскурсії історичними місцями Експоцентру
  1. Головна
  2. Місто
  3. 😲 Київський ВДНГ буде водити екскурсії історичними місцями Експоцентру
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Екскурсії розпочнуться 22 серпня, записатися на прогулянку найцікавішими павільйонами ВДНГ можна на офіційному сайті Експоцентру.

Екскурсії ВДНГ

Над створенням сценарію для власної екскурсії-подорожі на ВДНГ працювали майже місяць. Завдяки  унікальним фотографіям і відео, що багато років зберігаються в архівах Експоцентру, прогулянку вдалось зробити не лише цікавою, а й пізнавальною.

Як зазначила креативна продюсерка Національного комплексу «Експоцентр України Наталія Верьовка, під час екскурсії розвіяти міфи пов’язані з ВДНГ та відкриють зачинені павільйони. Також покажуть місця, які свого часу вразили Маргарет Тетчер, надихнули Шарля де Голля та зачарували принца Філіпа.

Ми створили екскурсію, яка допоможе гостям ВДНГ більше дізнатися про улюблене місце відпочинку й ближче познайомитися з його історією, сьогоденням, пофантазувати над майбутнім. Адже ми впевнені, що по-справжньому полюбити ВДНГ можна тільки звернувши увагу на ті деталі, які зазвичай не помітні відвідувачам, прийнявши минуле Експоцентру, як невіддільну частину його сучасного та майбутнього життя.

Наталія Верьовка, Креативна продюсерка Національного комплексу «Експоцентр України»

Зокрема під час власної екскурсії на ВДНГ можна буде завітати до таких локацій:

Ротонда головного павільйону ВДНГ — оглядовий майданчик знаходиться на висоті 50 метрів. Трохи вище розташовано 25-метровий шпиль із зіркою, на обробку якого пішло кілька кілограмів сусального золота. Втім піднявшись вузькими гвинтовими сходами, можна буде побачити не лише зірку, а й вид на всю територію Експоцентру, Голосіївський ліс, навколишні житлові квартали і навіть Батьківщину-мати.

Читайте також: 🧜🏻‍♂️ У Греції відкрився перший підводний музей

Вугільна шахта — у радянські часи павільйон №13 було побудовано для демонстрації досягнень вугільної промисловості. Зверху цього може і непомітно, але під будівлею знаходиться єдиний у світі макет справжньої шахти в реальну величину.

Підземна експозиція складається з двох тунелів довжиною близько 55 м з декількома виробками та забоями. В основному тунелі прокладені рейки, а раніше навіть каталася вагонетка з вугіллям.

Оранжерея — будівля зі скляними стінами та дахом, щільно повитими диким виноградом, з’явилась на ВДНГ у 1958 році. Зараз це — найпопулярніше instagram-місце на території Експоцентру, проте самостійно зробити фото можна лише зовні. А от під час екскурсії можна буде побачити й зали, що знаходяться всередині Оранжереї. Там, як і раніше, ростуть пальми, мандарини та лимонні дерева, а ще дуже часто знімають свої кліпи українські артисти.

Зараз ми всі спостерігаємо етап відродження ВДНГ, він перетворюється на найпотужніший культурно-дозвільний центр в країні. Основна ідея екскурсії — через занурення у маловідомі деталі, показати всі зміни, що відбулися на території Експоцентру протягом останніх років. Проте не менш важливою задачею для нас є збереження історичної цінності цього величного місця. Побачити кадри з минулого та оцінити зміни учасники екскурсії зможуть за допомогою спеціальних QR-кодів.

Євген Мушкін, Генеральний директор Національного комплексу «Експоцентр України»

Перші екскурсії пройдуть 22, 23 та 30 серпня. Тривалість кожної — три години. Знайомити гостей з таємницями комплексу буде Оксана Пурик — професійний екскурсовод, що спеціалізується на авторських прогулянках незвичайними місцями. Вартість екскурсії складатиме 200 гривень. Усі зароблені кошти будуть витрачені на відновлення та благоустрій Експоцентру.

Записатися на екскурсію-подорож на ВДНГ можна за посиланням.

Також ми вже раніше писали? В Україні поставлять п’єсу за твором Сергія Жадана «Хлібне перемир’я» — де та коли, як в Україні поставлять п’єсу за твором Сергія Жадана «Хлібне перемир’я» — де та коли.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...