Реклама

🏘 У Китаї планують побудувати повністю пристосоване до карантину місто — проєкт

Місто зможе самостійно забезпечувати свої потреби.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🏘 У Китаї планують побудувати повністю пристосоване до карантину місто — проєкт
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🏘 У Китаї планують побудувати повністю пристосоване до карантину місто — проєкт
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Місто зможе самостійно забезпечувати свої потреби.

«Карантинне місто»

Іспанські архітектори зі бюро Guallart Architects розробили проєкт повноцінно самодостатнього міста, яке зможе впоратись з усіма умовами карантину.

Як зазначив засновник студії Вінсенте Гуаярт, ідея розробити таке місто з’явилась під час пандемії в умовах самоізоляції. Про це передає видання «Маяк».

За основу проєкту взяли досвід архітекторів, коли вони працювали вдома. Вони зобразили, чого саме не вистачало їм на самоізоляції та як саме можна було б покращити їх умови.

Ми не можемо продовжувати розробляти дизайн міст і будівель, як ніби нічого не сталося.

Вінсенте Гуаярт, Засновник Guallart Architects

Згідно з планами, побудувати таке місто збираються в окрузі Сюн’ань, що знаходиться в 140 кілометрах від Пекіна. Проєкт поєднує одразу декілька напрямів архітектури — традиційні європейські квартали, китайські вежі та елементи локального сільського господарства.

Місто поділять на чотири зони. Міська інфраструктура складатиметься з квартир, офісів, магазинів, басейнів, рину, дитячого садочка, адміністрації та пожежної частини.

Проєкт розробили таким чином, що жити у місті можна буде протягом довгого часу, оскільки воно не потребуватиме додаткових ресурсів — все буде в межах міста.

Читайте також: 🛣 «Велике будівництво»: у рамках проєкту планують побудувати нову обхідну дорогу навколо Києва

Останні поверхи будівель переобладнають під теплиці, де вирощуватимуть їжу та продукти для щоденного споживання. Окрім того, нагорі знаходитимуться сонячні батареї, які вироблятимуть автономну енергію.

На перших поверхах планують розташувати коворкінг, де можна буде скористатись 3D-принтером та просто зустрічатись зі знайомими чи працювати дистанційно.

Також усі квартири матимуть власну терасу — відпочити на відкритому повітрі можна буде навіть не залишаючи власної домівки.

Раніше ми вже писали? Мінінфраструктури розробило законопроєкт, що покращує роботу громадського транспорту — що зміниться, як Мінінфраструктури розробило законопроєкт, що покращує роботу громадського транспорту — що зміниться.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...