Реклама

📉 На Дарницькій ТЕЦ Києва планують зменшити викиди у 80 разів

Вже розпочалась реконструкція газоочисного устаткування, а золовідвал перетворять на озеро.
Čytaty latynkoju
uk.wikipedia.org
📉 На Дарницькій ТЕЦ Києва планують зменшити викиди у 80 разів
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 📉 На Дарницькій ТЕЦ Києва планують зменшити викиди у 80 разів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вже розпочалась реконструкція газоочисного устаткування, а золовідвал перетворять на озеро.

Зменшення викидів на Дарницькій ТЕЦ

На Дарницькій ТЕЦ Києва планують встановити спеціальні електрофільтри, які допоможуть зменшити шкідливі викиди у 80 разів.

Нещодавно екологічна інспекція провела позапланову перевірку дотримання природоохоронного законодавства підприємством. Окрім того, в екоінспекції повідомили, що озеро Гарячка, яке є золовідвалом і технічною водоймою Дарницької ТЕЦ, може становити велику проблему для навколишнього середовища та може бути небезпечним для природи.

Читайте також: ♻️ Дослідження: відновлювальна енергія покращується з кожним роком та стає тривалішою

Натомість у підприємстві зазначили, що раніше золовідвал зробили на площі понад 100 гектарів, однак з часом ця територія зменшилась до 13 гектарів, а решту віддали для житлових будинків.

Керівництво Євро-Реконструкції повідомило, що в рамках дослідження не виявили впливу золовідвалу на навколишнє середовище. При цьому в Дарницькій ТЕЦ планують відмовитись від використання золовідвалу, що зробить підприємство першою вугільною теплоелектроцентраллю України, що не несе шкоди природі.

Цей шлях вже розпочато. На підприємстві зараз йде реконструкція газоочисного устаткування котлів. Побудовано сучасний електрофільтр на котлі №6 і будується такий же на 7-му. Фільтри обладнані системою сухого пневмозоловиділення і дозволяють зменшити викиди пилу в 80 разів. На наступний рік планується будівництво ще двох фільтрів. Далі встановлення сіркоочистки і азотоочистки.

Пресслужба компанії Євро-Реконструкція

У підприємстві запевнили, що контролюють рівень забруднення навколишнього середовища — води, повітря та ґрунту — в межах норми. До того ж компанія планує реконструювати комплекс з подальшою рекультивацією золошлаковідвалів.

Також ми вже раніше писали♻️ Дослідження: відновлювальна енергія покращується з кожним роком та стає тривалішою, як відновлювальна енергія покращується з кожним роком та стає тривалішою.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...