Реклама

🎥 Президент підписав законопроєкт, що надає більше можливостей для кіновиробництва іноземних компаній

Документ удосконалює умови надання послуг з виробництва кіно- та відеоматеріалів на замовлення нерезидентів, узгоджує їх з практикою європейських країн і тим самим підвищує конкурентоспроможність виробництва таких послуг в Україні.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🎥 Президент підписав законопроєкт, що надає більше можливостей для кіновиробництва іноземних компаній
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🎥 Президент підписав законопроєкт, що надає більше можливостей для кіновиробництва іноземних компаній
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Документ удосконалює умови надання послуг з виробництва кіно- та відеоматеріалів на замовлення нерезидентів, узгоджує їх з практикою європейських країн і тим самим підвищує конкурентоспроможність виробництва таких послуг в Україні.

Президент та законопроєкт для кіновиробництва іноземних компаній

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки та підвищення міжнародної конкурентоспроможності галузі відео- та кіновиробництва» № 821-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 21 липня цього року.

Відповідно до закону будуть зміни та доповнення до пункту 186.3 ст. 186 Податкового кодексу України, згідно з якими звільняється від оподаткування ПДВ в Україні експорт послуг з виробництва та компонування відео-, кіно-, анімаційних (мультиплікаційних) фільмів, телевізійних програм, рекламних роликів, фоторекламних матеріалів, комп’ютерної графіки.

Окрім того, до Податкового кодексу повернули норму, що надає субсидії для повернення некваліфікованих витрат за кіновиробництво іноземних компаній на території країни — рібейти.

Що це дає

Відповідний законопроєкт значно здешевлює роботу для іноземних кіностудій в Україні. З новими змінами компанії матимуть більше можливостей, що сприятиме розвитку цієї галузі в країні. Також це покращить стан інших галузей:

  • Готельного та ресторанного бізнесу;
  • транспортних, фінансових, юридичних послуг;
  • супутніх послуг інших галузей креативної індустрії.

Окрім того, очікується, що це сприятиме посиленню туристичної привабливості України. Закон набирає чинності з нинішнього дня.

Нещодавно Netflix розпочав? Netflix знімає свій перший фільм в Україні зйомки свого перший фільм в Україні.

Читайте також: 📺 Історія Netflix. Як змінити правила гри та стати головним стрімінгом планети

Netflix в Україні

Як повідомив міністр культури Олександр Ткаченко в своєму Facebook, стрімінговий сервіс вже почав процес зйомок нової стрічки. Очікується, що зйомки триватимуть до осені.

Згідно з повідомленням Олександра Ткаченка, за сюжетом це буде комедійний бойовик про політичні інтриги на державному рівні, що відбуваються у Франції. Також вже відомо, що серед головних акторів можна буде побачити Жан-Клод Ван Дама («Кривавий спорт», «Кікбоксер») та Албана Іванова («Особливі», «Щасливчик»).

Відповідальними за частину зйомок в Україні є міжнародна кінокомпанія Apple Tree та українська студія Star Media.

Ну що, тепер у українців є ще більше приводів оформити підписку на сервіс. Цікаво ж подивитися, як Україна перетвориться на Францію. Ну а ми разом з Жаном-Клодом тримаємо кулаки, щоб динаміка міжнародних зйомок у нас тільки зростала. Готові зустрічати зарубіжних кінопродюсерів!

Олександр Ткаченко, Міністр культури

Також міністр культури зазначив, що він дуже сподівається, що цей фільм також стане першим, який отримає рібейти — відшкодування державою 25% витрат на зйомку фільмів на території України.

Раніше ми вже писали:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...