Реклама

🛴 Bolt запускає прокат електросамокатів у Києві. Де взяти та скільки коштує (ОНОВЛЕНО)

Раніше про плани запустити прокат електросамокатів естонська компанія заявляла у листопаді, згодом підтвердила їх у червні.
Čytaty latynkoju
🛴 Bolt запускає прокат електросамокатів у Києві. Де взяти та скільки коштує (ОНОВЛЕНО)
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🛴 Bolt запускає прокат електросамокатів у Києві. Де взяти та скільки коштує (ОНОВЛЕНО)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Раніше про плани запустити прокат електросамокатів естонська компанія заявляла у листопаді, згодом підтвердила їх у червні.

Сьогодні Bolt зібрав представників медіа на захід у інноваційному містечку UNIT.City, аби розповісти про запуск нового сервісу — оренди електросамокатів. Запуск сервісу спочатку обіцяли? Bolt планує запустити оренду самокатів та свою доставку їжі в Києві на весну, але ці плани реалізувати не вдалося через пандемію.

Як орендувати електросамокат Bolt

Встановіть застосунок Bolt (той самий, що і для виклику машин) — iOS, Android. Знайдіть на мапі самокат, а потім проскануйте через застосунок QR-код на електросамокаті і їдьте. Після закінчення поїздки потрібно вказати про її завершення в додатку. Тоді з вашої карти зніметься вартість використання.

Перші локації з прокатом можна знайти на Поштовій площі, Майдані Незалежності, Бессарабській площі, Золотих воротах і в Маріїнському парку.

Після поїздки самокат можна буде припаркувати у будь-якому місці покриття, окрім зон, позначених червоним та знаком заборони паркування на мапі. Зеленими точками позначені доступні самокати. При виборі одного з них ви побачите, скільки залишилося заряду батареї, та зможете зарезервувати завчасно.

Працівники компанії вечорами збиратимуть самокати по місту, ставитимуть їх на зарядку та до ранку повертатимуть на звичні локації.

Якщо користувач залишить самокат за межами дозволених локацій, його оштрафують.

Ціна оренди електросамокату — 29₴ за розблокування, та 2,9₴ за хвилину користування з понеділка по четвер. У п’ятницю та вихідні тариф зростає до 4,9₴ за хвилину користування (вартість розблокування залишається незмінною). Також можна орендувати самокат на весь день за 600₴.

Для порівняння, ось ціни на прокат електросамокатів Bolt у інших європейських містах:

  • Братислава — 15₴ за розблокування, 5₴ за хвилину користування
  • Краків — розблокування безкоштовне, 4₴ за хвилину користування
  • Таллінн — 15₴ за розблокування, 3₴ за хвилину користування

У зв’язку з пандемією всі електросамокати проходитимуть регулярну дезінфекцію. Користувачам нової послуги також рекомендується використовувати санітайзери і одноразові рукавички.

Реакція Віталія Кличка

У п’ятницю київський міський голова опублікував пост у соцмережах, де обурився рішенням компанії запустити прокат «без погодження з містом». За словами очільника столиці, Bolt мав би взяти участь у інвестиційному конкурсі та сплатити в бюджет певні кошти.

Згодом, у неділю Віталій Кличко опублікував другий пост, де більш детально пояснив свою позицію. Наразі прокат продовжує діяльність і жодних санкцій від столичної влади не зазнав.

Що за самокати

Bolt використовує скутери Segway Ninebot ES34, максимальна швидкість — 25 км/год, а запас ходу — 45 км.

Партнером проєкту є компанія Венбест. Вона буде забезпечувати постійну охорону всіх електросамокатів і слідкуватиме за дотриманням правил прокату в співпраці з Національною поліцією Києва.

Щодо інших міст

Після запуску у Києві Bolt планує запустити самокати в Одесі та Львові.

Доставка їжі

Регіональний менеджер Bolt в Україні Тарас Потічний розповів, що запуск сервісу доставки їжі Bolt в Україні теж у планах.

Сервіс з доставки їжі матиме назву Bolt Food та матиме окремий застосунок. Запуск планують зробити вже цього року. Для запуску нової платформи компанія вже провела перемовини з ресторанами та набирає команду з кур’єрів. Сама доставка буде доступною в усіх містах України, де вже є Bolt.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...