Реклама

🇪🇸 В Іспанії площу назвали на честь Лесі Українки

Також планують встановити пам'ятник поетесі.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🇪🇸 В Іспанії площу назвали на честь Лесі Українки
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🇪🇸 В Іспанії площу назвали на честь Лесі Українки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Також планують встановити пам'ятник поетесі.

Площа Лесі Українки

Нещодавно мерія Мадрида присвоїла ім’я Лесі Українки площі у столиці Іспанії, на якій розташоване Посольство України.

Крім того, іспанський письменник Хосе Андрес Альваро Окаріс презентував нову книгу присвячену письменниці — «Леся Українка — душа України».

Відомо, що книги увійшла збірка поетичних та драматичних творів української поетеси іспанською мовою. Книгу презентували до 150-річного ювілею Лесі Українки. Організація UNESCO внесла цьогорічний ювілей до переліку пам’ятних дат 2020 та 2021 років.

Посол України в Іспанії Анатолій Щерба з письменником Хосе Андресом Альваро Окарісом

У 2019 році Хосе Андрес Альваро Окаріс вже випустив книгу присвячену іншому відомому українському письменнику — Тарасові Шевченко. Книга «Тарас Шевченко – голос вільної України» також має збірку творів Кобзаря іспанською мовою.

За значний особистий внесок Хосе Андреса Альваро Окаріса у справу поширення творів класичної української літературної спадщини та інформації про видатних українських митців в іспанському суспільстві, а також сприяння розвитку культурного співробітництва між Україною та Іспанією Анатолій Щерба нагородив іспанського письменника Почесною Грамотою Посольства України в Іспанії.

Посольство України в Іспанії

У Києві нещодавно з’явився? У Києві з’явиться провулок Ґарета Джонса — нові назви в місті провулок імені Ґарета Джонса — британського журналіста, який першим заявив про Голодомор в Україні.

Читайте також: 🎊 В Україні може побільшати кількість державних свят: Курбан-Байрам, Песах та інші

Провулок Ґарета Джонса

Провулок знаходиться у Шевченківському районі Києва недалеко від Інститута журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, між вулицями Дегтярівською та сім’ї Хохлових. Раніше провулок називався Проєктний 1312.

Ґарет Джонс був одним із перших західних кореспондентів, які своїми публікаціями розповідали світові правду про Голодомор-геноцид. Подорожуючи Україною та публікуючи матеріали про геноцид українців, репортер ризикував власним життям.

Наприкінці минулого року вийшов фільм «Ціна правди» польскої режисерки Аґнєшки Голланд про Ґарета Джонса.

Також ми вже раніше писали?? «Рутенія»: вийде фільм про дизайн української абетки, як вийде фільм про дизайн української абетки.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...