Реклама

🌖 Україна увійшла до міжнародної асоціації Moon village

Державне космічне агентство офіційно підписало Меморандум з асоціацією Moon village і в подальшому братиме участь у розробках проєктів щодо впровадження життя на Місяці.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🌖 Україна увійшла до міжнародної асоціації Moon village
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🌖 Україна увійшла до міжнародної асоціації Moon village
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Державне космічне агентство офіційно підписало Меморандум з асоціацією Moon village і в подальшому братиме участь у розробках проєктів щодо впровадження життя на Місяці.

Україна та Moon village

Україна вже брала участь в одному з симпозіумів-семінарів Асоціації у грудні 2019 року, який проходив у Токіо, де свої проєкти презентували також Японія, Сполучені Штати, Індія та Китай.

Фахівці конструкторського бюро «Південне» розробили концептуальний план проєктування місячної промислово-дослідної бази, який презентував зовнішній вигляд майбутньої бази, транспортну систему для доставки екіпажу та вантажів та засоби пересування по поверхні Місяця.

Як зазначив голова космічного агентства Володимир Усов, вміння робити орбітральні станції на Місяці дуже знадобиться при дослідженні інших планет.

Наступний крок людства — це не підкорення Марса, а створення можливостей для підтримки стабільної життєдіяльності в умовах космосу. Якщо ми це навчимося робити на рівні орбітальних станцій на Місяці, то ми це зможемо здійснити і на Марсі, і на супутниках Юпітера, та де завгодно.

Володимир Усов, Голова космічного агентства

А фахівець з підтримки управління та зв’язків з громадськістю асоціації Moon Village Глафкі Антоніу повідомив, що співпраця Державного космічного агентства з асоціацією збільшує кількість важливих зацікавлених сторін, наприклад, космічних агентств, які є членами організації. Це пришвидшить розвиток глобальної співпраці.

Участь у дослідженні та заселенні Місяця є правом всіх країн та широкої громадськості. Ця угода про співпрацю допоможе розвинути потенціал космічної галузі України та сприятиме залученню громадськості до інформаційно-просвітницьких заходів, запланованих в Україні.

Глафкі Антоніу, Фахівець з підтримки управління та зв'язків з громадськістю Асоціації Moon Village

Про Державне космічне агентство України

Державне космічне агентство — це спеціально уповноважена організація, яка займається реалізацією космічних проєктів та відповідає за розвиток космічної галузі України. Агентство було засновано у 1992 році і має під своїм керівництвом конструкторські бюро, наукові організації та установи, а також промислові підприємства України, які безпосередньо займаються космічною діяльністю.

Читайте також: 🦠 Вчені запропонували використовувати грибок з Чорнобилю для боротьби з радіацією на Марсі

На сьогодні організація активно бере участь у міжнародних проєктах, щоб розвивати свій космічний потенціал у відповідності зі світовими стандартами, а також розробляти екосистеми «нового простору» для реалізації партнерських відносин між державними та приватними підприємствами.

Крім того, нове законодавство про космічну діяльність в Україні дозволяє? Приватний космос: Кабмін дозволив підприємцям запускати ракети агентству відкрити новий сектор космічної економіки та отримати вигоду від міжнародного співробітництва для всіх зацікавлених сторін.

Про асоціацію

Moon Village Association (MVA) – це міжнародна неурядова організація, що базується у Відні, заснована у 2017 році. Її метою є створення постійного глобального неформального форуму для зацікавлених сторін, таких як уряди, промисловість, академії та широка громадськість.

MVA — це об’єднання усіх зусиль приватної промисловості, урядів та інших, спрямованих на дослідження Місяця. Це не поселення на Місяці у його буквальному розумінні, не міжнародна космічна станція і не науковий заклад. MVA сприяє співпраці для існуючих або запланованих програм розвідки Місяця як з державних, так і з приватних ініціатив.

До його складу входять приблизно 220 індивідуальних та 22 інституційних членів з більш ніж 46 країн, що представляють різноманітний спектр технічних, наукових, культурних та міждисциплінарних сфер.

Читайте також:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...