Реклама

🎊 В Україні може побільшати кількість державних свят: Курбан-Байрам, Песах та інші

Відтак, державними можуть стати релігійні свята мусульман, юдеїв та християн.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🎊 В Україні може побільшати кількість державних свят: Курбан-Байрам, Песах та інші
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🎊 В Україні може побільшати кількість державних свят: Курбан-Байрам, Песах та інші
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відтак, державними можуть стати релігійні свята мусульман, юдеїв та християн.

Курбан-Байрам, Песах та нові свята

Згідно з повідомленням прес-служби глави держави, президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів розглянути питання надання державного статусу окремим релігійним святам.

Відповідний указ Зеленський підписав 30 липня. В документі зазначається, що таку пропозицію зроблено з метою забезпечення конституційних прав і свобод громадян, реалізації рівних прав і можливостей усіх вірян, ушанування історії, культури, традицій українського суспільства як багатонаціонального та багатоконфесійного.

Уряд повинен дослідити це питання та запропонувати принципи взаємодії з Всеукраїнською радою церков, релігійними організаціями та Українським інститутом національної пам’яті, після чого внести на розгляд Верховної Ради відповідний законопроєкт.

Читайте також: ☪️ Курбан-байрам і Ураза-байрам отримають статус державних релігійних свят України

Очікується, що державними стануть шість свят:

  • Курбан-Байрам (цього року з 30 липня по 3 серпня) — одне з двох головних мусульманських свят, воно починається після 70 днів закінчення посту та триває три-чотири дні. Під час святкування відвідують могили предків, ходять до друзів та роблять подарунки. Окрім того, мусульмани мають принести у жертву тварину та окропити кров’ю землю.
  • Песах (наступного року з 27 березня по 4 квітня) — головне свято юдеїв на згадку про Вихід з Єгипту. В Ізраїлі його відзначають рівно тиждень, а за межами країни вісім днів. Люди відпочивають у перший та останній день Песаху, також в останній день святкування в синагогах проходить церемонія «поділу морських вод», за Біблійним сюжетом.
  • Рамазан-Байрам (наступного року з 12 по 13 травня) — також це мусульманське свято відоме як Ораза-байрам або Ураза-байрам. Перед Рамазан-Байрамом є 30-денний піст, котрий починається в перший місяць Рамадану. Саме в цей місяць Мухаммеду скорилася Мекка й мусульманам дарували Коран.
  • Рош-Гашана (цього року з 18 по 20 вересня) — це інше свято юдеїв. Зазвичай припадає на кінець вересня чи початок жовтня. Це свято Нового року, у цей день вітають одне одного фразою «Гарного та солодкого року!».
  • Ханука (цього року 18 грудня) — єврейське свято чуда, що відзначають протягом восьми днів — свято перемоги у війні між святістю і нечистотою. Кожен день протягом Хануки запалюють одну свічку на спеціальному світильнику.
  • «Католицьке Різдво» (25 грудня) — Великдень християн західного обряду, одне з найдавніших свят. Напередодні Великодня починаються різдвяні меси, які тривають всю ніч. Свято відзначають на честь воскресіння Христа.

Також ми вже раніше писали?? Майже 70% українців вважають себе щасливими — дослідження від КМІС, як майже 70% українців вважають себе щасливими — дослідження від КМІС.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...