Реклама

🚀 NASA запустила в космос ракету з марсоходом Perseverance: як це було

Сьогодні о 14:50 за київським часом з майданчика SLC-41 на мисі Канаверал в штаті Флорида запустили ракету Atlas V на Марс.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🚀 NASA запустила в космос ракету з марсоходом Perseverance: як це було
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 NASA запустила в космос ракету з марсоходом Perseverance: як це було
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сьогодні о 14:50 за київським часом з майданчика SLC-41 на мисі Канаверал в штаті Флорида запустили ракету Atlas V на Марс.

Марсохід Perseverance від NASA

У рамках проєкту з дослідження Червоної планети NASA запустила надважку ракету, вантаж якої складається з марсохода Perseverance та міні-гелікоптера Ingenuity. Прибути на Марс ракета повинна у середині лютого наступного року.

Perseverance досліджуватиме кратер Езеро, де на думку вчених раніше могло знаходитись озеро, яке є доказом того, що колись на планеті могло бути життя.

Запуск ракети Atlas V

Опинившись на поверхні планети, Perseverance шукатиме свідоцтво минулого життя на дні прадавнього озера та збирати найбільш зразки гірських порід. Доставити їх на Землю планується приблизно через 11 років.

Марсохід Perseverance

Читайте також: 🛰 Airbus зробить першу міжпланетну вантажівку для польотів в космос

Дослідницька програма розрахована на два роки. На експлуатацію Perseverance за цей час витратять сотні мільйонів доларів. Наразі агенція вже витратила на реалізацію місії понад $2,5 мільярда.

А міні-гелікоптер Ingenuity призначений для розвідки району посадки та першого тесту польотних технологій на іншій планеті.

Atlas V — це двоступенева ракета одноразового використання. Її довжина складає 58,3 метра, діаметр — 3,81 метра, а стартова маса від 334 до 547 тонн.

Раніше ми вже писали? Компанія Маска SpaceX вперше у своїй історії запустила людей у космос — SpaceX Demo-2, як компанія Маска SpaceX вперше у своїй історії запустила людей у космос — SpaceX Demo-2.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...