Реклама

👨🏻‍🎤 Науковці влаштують концерт щоб дізнатись, як розповсюджується SARS-CoV2

Німецькі вчені шукають 4 000 добровольців, щоб перевірити, як поширюється вірус під час масових заходів.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👨🏻‍🎤 Науковці влаштують концерт щоб дізнатись, як розповсюджується SARS-CoV2
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👨🏻‍🎤 Науковці влаштують концерт щоб дізнатись, як розповсюджується SARS-CoV2
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Німецькі вчені шукають 4 000 добровольців, щоб перевірити, як поширюється вірус під час масових заходів.

Особливості розповсюдження SARS-CoV2

Експериментальний концерт планують провести на закритому стадіоні в Лейпцигу.

У заході можуть брати участь особи від 18 до 55 років з негативним тестом на COVID-19 та люди, які не були у контакті з хворими. На вході відвідувачів отримають захисні маски, флуоресцентні антисептики та спеціальні пристрої, що контролюватимуть контакти людей.

Експеримент проходитиме у декілька етапів з 08:00 до 18:00 години:

  1. На першому етапі намагатимуться відтворити умови концерту до стану пандемії — відвідувачі зможуть не дотримуватись соціальної дистанції.
  2. У другій частині експерименту відвідувачі зможуть потрапити на стадіон через більшу кількість входів. Крім того, кожне друге місце заблокують на трибунах.
  3. Наприкінці відвідувачі повинні дотримуватися дистанції в півтора метра, а кількість людей зменшать до двох тисяч.

Під час концерту застосують спеціальний туман, що допоможе дізнатись, як вірус розповсюджується у закритих приміщеннях. Виступати на заході буде популярний німецький співак Тім Бендзко.

Читайте також: 🧪 Вакцина проти COVID-19: в Оксфорді повідомили про перші позитивні результати

Після заходу планують відсканувати за допомогою ультрафіолету всі поверхні, що торкали люди, щоб дізнатися, які з них «потенційно небезпечні».

Результати дослідження дозволять проаналізувати, як саме можна організовувати масові заходи під час пандемії, щоб вірус SARS-CoV2 не розповсюджувався серед відвідувачів.

Нещодавно у Данії проводили⚽️ У Данії фанати були присутні на футбольному матчі завдяки Zoom — коли навіть самоізоляція не перешкода футбольний матч з фанатами через Zoom.

Фанати в Zoom

Під час гри клубів «Орхус» та «Рандерс» зробили «віртуальні трибуни» для фанатів. Для цього на стадіоні встановили екран з площею 120 квадратних метрів, де через Zoom транслювали усіх вболівальників.

На сам матч роздали 10 тисяч квитків, що дозволяли вболівальникам самостійно обирати місце на різноманітних секторах.

За тиждень до самої гри систему перевірили та протестували. Усі власники сезонних абонементів опинялись в одній конференції з такими ж вболівальниками. А поведінку та порядок глядачів контролювали «віртуальні стюарди».

Сама система працює на базі платформи для відеоконференцій Zoom. Проте сервіс не може зробити конференцію одночасно на 10 тисяч людей, тому вирішили зробити 556 окремих бесід до 8 осіб у кожній.

В той день команди зіграли внічию, з рахунком 1:1.

Також ми вже раніше писали??‍♂️ Велогонка Tour de France відбудеться онлайн, як Велогонка Tour de France відбудеться онлайн.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...