Реклама

☢️ До 35-x роковин створять перший мобільний застосунок Чорнобиля з AR

Мобільний застосунок познайомить з історією Чорнобильської катастрофи, надасть інформацію про сучасний стан Зони Відчуження, підготує до подорожі та навіть дозволить побачити Чорнобиль просто вдома з дивану.
Čytaty latynkoju
☢️ До 35-x роковин створять перший мобільний застосунок Чорнобиля з AR
  1. Головна
  2. Техно
  3. ☢️ До 35-x роковин створять перший мобільний застосунок Чорнобиля з AR
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Мобільний застосунок познайомить з історією Чорнобильської катастрофи, надасть інформацію про сучасний стан Зони Відчуження, підготує до подорожі та навіть дозволить побачити Чорнобиль просто вдома з дивану.

Мобільний застосунок Чорнобиля

Сьогодні Чорнобиль – одне з найцікавіших міст світу, що приваблює понад 100 тисяч туристів на рік, 80% з яких приїздять з-за кордону. Чорнобильська Зона Відчуження наразі є важливою пам’яткою історії для всього світу, центром наукових досліджень, зоною натхнення для культурних діячів, але ще за часів СРСР навколо неї завжди було багато фейків, замовчувань і маніпуляцій.

З часом їх стає все більше, а знайти достовірні дані стає все важче. Тому напередодні 35-х роковин було вирішено зробити доступний і зрозумілий мобільний застосунок, який збере всю правдиву інформацію в одному місці, познайомить з історією Чорнобильської катастрофи, надасть інформацію про сучасний стан Зони Відчуження, підготує до подорожі й навіть дозволить побачити Чорнобиль просто вдома з дивану.

Застосунок буде реалізовано у вільному доступі українською та англійською мовами, також він зможе працювати без доступу до інтернету у режимі гіда, супроводжуючи туристів у Чорнобилі.

Читайте також: 😲 Українські митці візьмуть участь у фестивалі MADATAC

Серед цікавих складових програми, які наразі в розробці:

  • AR контент з унікальними активаціями та порталами до різних точок Чорнобилю;
  • авторські тури Зоною Відчуження з аудіогідами від свідків подій;
  • карта радіаційного забруднення;
  • медіатека з архівними матеріалами і ексклюзивним контентом;
  • культурна спадщина Чорнобилю, історії людей і культурні заходи сьогодення.

Популяризація інформації довкола аварії та залучення нових поколінь до розмов навколо Чорнобиля і його культурного впливу – одне з головних завдань проєкту ARTEFACT, що дав початок цьому мобільному застосунку.

Чорнобильська трагедія має зв’язок з кожною українською сім’єю, але що українці насправді знають про неї? 62% відсотки українців навіть не знають дати трагедії. Інформація про Чорнобиль була завжди засекреченою, але сьогодні, коли вже опубліковані файли КДБ, світ має знати правду, а ми переосмислити цю трагедію у власному минулому, про яку нам навіть не дозволяли говорити.

Валерій Коршунов, Автор проєкту ARTEFACT

Працює над мобільним застосунком досвідчена команда розробників, що вже має у своєму портфоліо застосунки, створені для проєкту HeForShe Ukraine і за підтримки UN Women, EASY PAY, а минулого року створила застосунок, що відкривав портал у Чорнобиль прямо з Burning Man.

Також ми вже раніше писали? Серіал «Чорнобиль» отримав 7 нагород премії BAFTA, як серіал «Чорнобиль» отримав 7 нагород премії BAFTA.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...