Реклама

🤓 В Україні ввели імміграційні квоти для іноземних IT-фахівців

Відтепер іноземні ІТ-спеціалісти можуть подавати документи на отримання дозволу на імміграцію.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤓 В Україні ввели імміграційні квоти для іноземних IT-фахівців
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤓 В Україні ввели імміграційні квоти для іноземних IT-фахівців
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відтепер іноземні ІТ-спеціалісти можуть подавати документи на отримання дозволу на імміграцію.

Імміграційні квоти для IT-фахівців

Як повідомила пресслужба Мінцифри у Facebook, за допомогою нових квот українські ІТ-компанії зможуть працевлаштувати додатково 5 000 висококваліфікованих ІТ-спеціалістів на майже постійній основі.

Усі співробітники отримають посвідку на постійне проживання, що надає можливість 10 років вільно жити та працювати Україні.

Читайте також: 👔 Культура компанії та її формування: з чого почати

Аби оформити дозвіл необхідно:

  • Підготувати документи. Компанія, яка запрошує іноземця на роботу, може допомогти узгодити усі необхідні папери. Перелік документів та додаткова інформація доступні на офіційній вебсторінці ДМС.
  • Подати документи на імміграцію. Фахівці, які вже мешкають в Україні, можуть подати свої документи у територіальний підрозділ Державної міграційної служби за місцем своєї реєстрації. Іноземні спеціалісти, що знаходяться за межами країни, можуть узгодити квоти для IT-фахівців у консульських установах України за кордоном.
  • Перевірка досьє заявника. ДМС перевірить іноземця стосовно рішення про надання чи відмову у наданні дозволу на імміграцію. Зазвичай цей процес триває протягом 3-4 місяців, у деяких випадках до року. Дозвіл на імміграцію діє один рік від моменту надання.
  • Подання документів на посвідку постійного проживання. Тут такі самі умови, як і на другому етапі при подачі документів на імміграцію, якщо кандидат знаходиться в Україні — ДМС за місцем реєстрації, якщо закордоном — консульські установи.
  • Отримання посвідки на постійне проживання. Іноземець особисто з’являється у відповідний територіальний підрозділ ДМС, де після проходження необхідної процедури отримує посвідку на постійне проживання. Процедура забирає менше одного робочого дня.
  • Реєстрація місця проживання. Після отримання посвідки на постійне проживання іноземець зобов’язаний у 30-ти денний строк зареєструвати місце свого проживання.

Окрім того, Мінцифри підготувало кваліфікаційні вимоги для кандидатів на квоти, ознайомитись з якими можна за посиланням.

Також ми вже раніше писали? Business Insider опублікував список найбільш прибуткових професій майбутнього, як Business Insider опублікував список найбільш прибуткових професій майбутнього.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...