Реклама

🔬 Вчені розробили новий препарат, що вбиває клітини раку молочної залози

Перед масовим використанням ліки повинні пройти ще низку тестів на ефективність і безпеку.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🔬 Вчені розробили новий препарат, що вбиває клітини раку молочної залози
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🔬 Вчені розробили новий препарат, що вбиває клітини раку молочної залози
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Перед масовим використанням ліки повинні пройти ще низку тестів на ефективність і безпеку.

Препарат проти раку молочної залози

Науковці з Університету Арканзасу створили нанопрепарат, що допомагає вилікувати рак молочної залози та не шкодить здоров’ю.

Новий препарат посилює можливості фотодинамічної терапії — методу лікування за допомогою світлочутливих речовин та певної хвилі світла. Про це передає видання «Маяк» з посиланням на журнал Advanced Therapeutics.

Особливість фотодинамічної терапії в тому, що для лікування цей метод не потребує хіміотерапії, опромінення чи хірургічного втручання. Цей тип лікування не впливає на здорові клітини та не має негативних наслідків.

Читайте також: 🧪 Вакцина проти COVID-19: в Оксфорді повідомили про перші позитивні результати

Однак, фотодинамічна терапія є неефективною, якщо ракові клітини поширились організмом або просто знаходяться дуже далеко — світло не може дістатись до клітин.

Новий препарат значно посилює можливості фотодинамічної терапії — тканини стають чутливішими до світла та до опромінення. Завдяки світлу організм починає виробляти особливі форми кисню, що вбивають ракові клітини.

Окрім того, нанопрепарат можна використовувати під час МРТ та флуоресцентної томографії, що надає можливість контролювати роботу ліків.

Також ми вже раніше писали??‍? Дослідження: онлайн-терапія при депресії є ефективнішою, ніж традиційна, як онлайн-терапія при депресії є ефективнішою, ніж традиційна.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...