Реклама

🧪 Вакцина проти COVID-19: в Оксфорді повідомили про перші позитивні результати

Перші тести вакцини показали, що ліки викликають імунну відповідь організму на хворобу та не викликають особливих побічних ефектів.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🧪 Вакцина проти COVID-19: в Оксфорді повідомили про перші позитивні результати
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🧪 Вакцина проти COVID-19: в Оксфорді повідомили про перші позитивні результати
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Перші тести вакцини показали, що ліки викликають імунну відповідь організму на хворобу та не викликають особливих побічних ефектів.

COVID-19 та вакцина

Згідно з повідомленням міжнародного агентства ВВС, вчені з Оксфорду та фармацевтична компанія AstraZeneca, оголосили про перші позитивні результати тестування вакцини проти COVID-19.

Випробовування вакцини проводили протягом двох місяців — квітня та травня. Участь у дослідження брали 1 077 здорових дорослих віком від 18 до 55 років.

Для розробки вакцини під назвою ChAdOx1 nCoV-19 використали генетично модифікований вірус застуди, який заражає шимпанзе. Вірус максимально послабили, тому він не викликає негативних наслідків, однак допомагає організму виробляти імунну відповідь на хворобу.

Дослідження показало, що 90% людей виробили нейтралізувальні антитіла після однієї дози. Лише десятьом необхідно було вводити другу дозу вакцини для позитивного результату.

Читайте також: 👩‍⚕️ Тест: чи добре ви знаєте коронавірус?

Щоправда, є незначні побічні ефекти — 70% людей скаржились на головний біль та легку лихоманку. Науковці зазначають, що з цими можна впоратись за допомогою звичайного парацетамолу.

Однак для загального використання вакцина ще повинна пройти цілу низку тестів. 10 000 людей з Британії, 30 000 з США, 2 000 з Південної Африки та ще 5 000 людей з Бразилії братимуть участь у наступному етапі випробовування ефективності ліків проти COVID-19.

Очікується, що вакцина буде схвалена ще до наступного року або принаймні на початку 2021 року.

Також ми вже раніше писали? $6,5 трильйонів: з Китаю пропонують стягнути компенсацію за пандемію COVID-19, як з Китаю пропонують стягнути компенсацію за пандемію COVID-19.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...