Реклама

🤑 Криптовалюта та майбутнє індустрії розваг

Ми звикли говорити про криптовалюту виключно як про актив для інвестування чи для здійснення фінансових операцій. Але як токени та монети здатні вплинути на індустрію розваг? Давайте поміркуємо разом.
Čytaty latynkoju
🤑 Криптовалюта та майбутнє індустрії розваг
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🤑 Криптовалюта та майбутнє індустрії розваг
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ми звикли говорити про криптовалюту виключно як про актив для інвестування чи для здійснення фінансових операцій. Але як токени та монети здатні вплинути на індустрію розваг? Давайте поміркуємо разом.

Карантин поставив «на паузу»? Як не припиняти ділове спілкування та розбудову контактів попри будь-який карантин розваги у світі — та це не означає, що через скасування фестивалів, концертів та роботи музеїв чи кінотеатрів люди перестали розважатися та відпочивати. Просто вони тепер роблять це дещо в іншому форматі, надаючи перевагу онлайн-розвагам — і саме тут настає час для використання криптовалюти.

Криптовалюти вже довели всьому світові свій великий потенціал та можливості. Оскільки на blockchain дані захищено, то оплата за будь-які онлайн-сервіси стає набагато комфортнішою та конфіденційнішою, аніж це відбувається за рахунок звичайних банківських карток. До того ж, довіру до традиційних систем платежів серйозно похитнув скандал довкола Wirecard, що стався наприкінці червня 2020-го. 

Індустрія розваг в таких умовах все активніше підключатиме криптовалютні платежі: адже тут поєдналися безпека та конфіденційність з одного боку, нові інструментальні можливості для сервісів та ґеймерів — з іншого. Але давайте спочатку поговоримо про те, які структурні зміни очікують індустрію розваг з запровадженням інноваційних фінансових технологій.

Що означає блокчейн для індустрії ігор та розваг

Які нагальні проблеми індустрії розваг здатний вирішити блокчейн? По-перше, забезпечити прозорість усіх процесів на всіх етапах створення продукту. В шоу-бізнесі буває досить складно відслідкувати рух коштів з фінансування проектів. За допомогою блокчейну це більше не буде проблемою, оскільки у блоках зберігається інформація про попередні транзакції, і видалити її звідти неможливо. Це унеможливить розкрадання бюджету проектів та сприятиме виготовленню більш якісного продукту.

Також застосування криптовалютних платежів може допомогти ефективно захищати авторські права, інформація про які теж буде зберігатися у смарт-контрактах. Більше того, цими даними можна буде управляти без посередників, що збільшить фінансову вигоду для артистів через відсутність комісій третім особам. І це все вже впливає на поступ технологій в індустрії шоу-бізнесу _ завдяки криптовалютам він стає вільнішим та ближчим до людей, для яких вони створюють свій продукт. 

«Токенізуй це»

Система токенів також обіцяє активну інтеграцію у світ розваг та цілком новий досвід для споживачів. Звичайно, найкращим прикладом буде тут буде індустрія комп’ютерних ігор. Криптовалютні платежі в багатокористувацьких іграх вже давно існують, а зараз з’явилися ще й ті, в яких можна не просто купувати артефакти чи можливості персонажа за криптовалюту, а й виводити зароблені кошти після матчів на криптогаманець. Крім того, завдяки таким платформам, як DMarketВолодимир Панченко, CEO DMarket — про перетворення хобі на транснаціональний бізнес, розвивається ринок користувацької торгівлі ігровими артефактами в обмін на криптовалюту. Поки що більшість проектів, що розробляються на цій базі, мають централізовані сервери.

Перші сигнали про перспективність blockchain-ігор почали надходити в 2010-му — саме тоді компанія AMD, відома завдяки своїм ігровим відеокартам, приєдналася до Blockchain Game Alliance, ставши партнером для декількох ігрових майданчиків, що працюють на блокчейні. Згодом в перегони включився й бізнес Samsung, додавши гру на блокчейні під назвою TRON до криптогаманця для Galaxy S10.

Ну а серед перших фінансових успіхів варто назвати кейс Dapper Labs: вони не просто створили гру CryptoKitties (в якій котиків можна було купувати та продавати й кастомізовувати за «ефіри»), але й залучила $11,2 млн для створення ігрового блокчейну Flow.

Звісно, поки що графіка у таких іграх не дотягує до рівню, до якого звик перебірливий сучасний геймер, але не забуваймо, що це лише початок розвитку ігор на блокчейні, і з часом реалізують й цей запит гравців.

Питання технологій не стоїть — натомість важливим залишається питання легального застосування blockchain-рішень для індустрії онлайн-розваг та відхід від стигматизації криптовалют як чогось «напівлегального». І цю ситуацію нам належить змінити на краще.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...