Реклама

🌳 У Києві біля стадіону «Олімпійський» планують створити «Парк мрії»

Петицію щодо створення «Парку мрії» вже підтримала екологічна комісія міста Києва.
Čytaty latynkoju
🌳 У Києві біля стадіону «Олімпійський» планують створити «Парк мрії»
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🌳 У Києві біля стадіону «Олімпійський» планують створити «Парк мрії»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Петицію щодо створення «Парку мрії» вже підтримала екологічна комісія міста Києва.

«Парк мрії»

Згідно з повідомленням депутата Київської міської ради та голови комісії з питань екологічної політики Костянтина Ялового, у Київраді підтримали петицію про створення «Парку мрії» на вулиці Антоновича, 52-54.

Кияни зібрали більш ніж 10 000 підписів на підтримку заснування зони відпочину. Територія майбутнього парку складає понад п’ять гектарів.

До 2005 року на цій території знаходилось трамвайне депо. Після чого територію продали у приватну власність для забудови. На цій території планували зробити забудову, однак на ділянці протікає річка Либідь, через що скасували будівництво.

Читайте також: 🏨 Готель «Дніпро» продали за 1,111 млрд грн

Наразі територія огороджена парканом, а потрапити на ділянку неможливо, оскільки це є приватною власністю. Земельна ділянка належить французькій компанії SCC Real Estate, яка виставила її на продаж разом із проєктом будівництва.

Для реалізації проєкту «Парк мрії» місто має викупити територію у власника.

Вчора постійна комісія з питань екологічної політики вислухала ідею і підтримала! Адже ця частина Києва, забудована офісними і житловими будівлями і перевантажена транспортом, дуже потребує озелененні.

Костянтин Яловий, Депутат Київської міської ради

Для створення парку планують залучити усю київську громаду — оголосити конкурс на назву, зібрати пропозиції щодо концепції та залучити київських дизайнерів.

Також депутат зазначив, що місто буде детально вивчати ситуацію та готувати відповідні проєкти рішень для забудови парку у центрі міста.

Раніше ми вже писали? У Києві реконструюють та побудують нові бульвари — де саме, як у Києві реконструюють та побудують нові бульвари — де саме.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...