Реклама

🦹🏼‍♂️ Хакери зламали сторінки відомих людей в Twitter — Маска, Гейтса, Каньє Веста

У соцмережі зазначили, що це була найбільша кібератака в історії Twitter. Через цей інцидент акції компанії на біржі знизилися більш ніж на 3%.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🦹🏼‍♂️ Хакери зламали сторінки відомих людей в Twitter — Маска, Гейтса, Каньє Веста
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🦹🏼‍♂️ Хакери зламали сторінки відомих людей в Twitter — Маска, Гейтса, Каньє Веста
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У соцмережі зазначили, що це була найбільша кібератака в історії Twitter. Через цей інцидент акції компанії на біржі знизилися більш ніж на 3%.

Злам в Twitter

Опівночі з 15 на 16 липня хакери зламали облікові записи великих компанії та відомих людей, які мали мільйони підписників.

На зламаних акаунтах опублікували дописи із закликом відправити певну суму біткоїнів на рахунок, після чого можна було отримати гроші у двократному розмірі.

Серед облікових записів, які зламали зловмисники опинився акаунт колишнього президента США Барака Обами, Білла Гейтса, Ілона Маска, Джеффа Безоса, Джо Байдена, репера Каньє Уеста, компаній Apple і Uber та ще більш ніж 50 верифікованих користувачів.

Читайте також: 🦹🏼‍♀️ Мама хакера проникла до в’язниці та зламала її системи безпеки

До того ж зламали акаунти CoinDesk, біржі Binance та інших компаній та представників криптовалютного ринку.

Соцмережа одразу обмежила доступ усіх облікових записів із таким закликом.

Наразі точно невідомо, скільки саме грошей отримали хакери, але лише на одному блокчейн-гаманці «Ілона Маска» вже є 374 транзакції на 12 біткоїнів, а це приблизно $117 тисяч.

ФБР вже почало розслідування шахрайства. Ще точно невідомо, як саме хакери змогли зламати одразу таку велику кількість акаунтів за обмежений час. Один із засновників біржі Gemini зазначив, що його профіль мав надійний пароль та двофакторну верифікацію.

У соцмережі не виключають можливість того, що співробітники компанії могли працювати разом зі зловмисниками.

У Twitter повідомили, що зламані були не всі верифіковані акаунти, проте сервіс зробив прийняв запобіжні заходи, щоб зупинити атаку. До деяких заблокованих облікових записів повернуть доступ лише після того, як буде точно встановлено, що користуватися ними безпечно.

Також ми вже раніше писали? Microsoft обіцяє дати $100 000 хакерам за злам своєї системи, як Microsoft обіцяє дати $100 000 хакерам за злам своєї системи.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...