Реклама

🤔 Чому для домашнього улюбленця потрібен свій фітнес-браслет?

Чому ваш улюбленець матиме свій фітнес-браслет і як технології впливатимуть на тварин — саме це ми б хотіли розказати у колонці.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤔 Чому для домашнього улюбленця потрібен свій фітнес-браслет?
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤔 Чому для домашнього улюбленця потрібен свій фітнес-браслет?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Чому ваш улюбленець матиме свій фітнес-браслет і як технології впливатимуть на тварин — саме це ми б хотіли розказати у колонці.

За даними Gartner, вже наступного року 90% американських оздоровчих програм будуть враховувати інформацію з фітнес-пристроїв. Крім цього, їх будуть більше купувати — у 2020 році споживачі витратять 52 млрд доларівтварини.

? Розуміти улюбленця

Згадайте, як радіють ваші друзі та родичі, коли їхня дитина починає говорити — вона нарешті може сказати, що їй болить. Так само з вашим Барсіком. На жаль, говорити сам він не зможе, але замість нього це зроблять технології — розумні пристрої повідомлять про нагальні потреби улюбленця і його самопочуття. Чому це круто і потрібно? А тому, що таким чином можна запобігати хворобам, більш якісно слідкувати за улюбленцем і зробити його життя довшим.

Яким би досвідченим не був власник, все ж таки досить важко розпізнати перші симптоми захворювання в улюбленця, особливо якщо вони не дуже помітні. Минає дорогоцінний час, поки ви розумієте, що ваш песик чи котик дійсно хворий. І за цю добу чи кілька годин можуть розвинутися ускладнення, що означає більш тривале й інтенсивне лікування. Більш якісно дбати про здоров’я улюбленця — це одна з головних причин, чому з’являються розумні пристрої для тварин.

? Автоматизація — це не тільки про виробництва

Ми всі приблизно розуміємо, що будь-яка тварина має їсти, спати та бути хоч трохи активною. Однак не кожен власник знає, чим краще годувати свого улюбленця, щоб у нього не виникало проблем зі здоров’ям. Підібрати правильний раціон важко без консультації ветеринара, але ви ж не будете щодня у нього питати, чим сьогодні годувати вашого песика. Звичайно, якщо ваш собака з’їв батарейку, то справа кепська. І це зрозуміло одразу. Однак деякі наслідки передбачити важко. Наприклад, чим загрожує перевищення споживаних калорій на добу в перспективі 2-3 років для собаки? У групи ризику яких захворювань улюбленець може потрапити? Чим загрожує йому ожиріння першого ступеня? А третього?

І тому на допомогу людству приходять технологічні рішення. Таким чином можна не тільки спростити прийняття рішень в складних для людини ситуаціях, а й позбутися нудної рутини: застосунок нагадає, коли дати ліки та коли вести улюбленця до ветеринара. Спрощення — це одна з головних цілей будь-якої автоматизації.

? Фітнес-нашийник

Один з таких базових пристроїв для тварин — це розумний нашийник. Він забезпечений датчиками тиску, пульсу, температури, GPS. Зібрану з цих датчиків інформацію можна потім візуалізувати через технологію доповненої реальності. До речі, саме бажання вдосконалюватися у цій технології та любов до тварин спонукали нашу команду у харківському офісі GlobalLogic на створення власного розумного нашийника. Тема домашніх улюбленців і так дуже близька людям, але використання візуальної складової допомагає передати інформацію в більш зрозумілій і легкій формі.

Як саме? Розглянемо кілька типових випадків.

  • ☀️ Випадок перший. Спекотний день.

Петро відпочиває біля озера, в той час як його пес Цуцик бавиться з дітлахами, бігаючи наввипередки біля води. В якийсь момент Петро помічає, що Цуцик вже не такий жвавий, а діти легко наздоганяють його. У ту ж секунду телефон (чи браслет або годинник) блимає червоним та сповіщає: «Пульс вашого собаки підвищився!». Петро розуміє, що спека та високий показник серцебиття — не найкраща комбінація для здоров’я, тож віршує покликати Цуцика у тінь, дати йому води та трохи спочити. За чверть години пульс Цуцика нормалізувався й він знову готовий гасати берегом та гратися.

  • ? Випадок другий. Довга прогулянка.

Тарас зі своїм собакою Гав поїхав на канікули за місто до родичів. Гав полюбляє сільську місцину та може гасати навкруги цілий день. Тарас не переживає — розумний нашийник завжди сповіщає, де саме гуляє песик.

Одного разу Тарас отримав тривожне повідомлення — Гав опинився у небезпечному місці. Виявилось, що пес вибіг до траси з інтенсивним дорожнім рухом. Тож Тарас поїхав та знайшов пса за допомогою вбудованого маячка.

  • ? Випадок третій. Щеплення.

Микита гуляв зі своїм псом Кудлахом. Раптом на телефон надійшло повідомлення, що строк дії вакцини Кудлаха добігає кінця та треба навідатись до ветеринара за новим щепленням. Микита відкрив застосунок, вибрав зручний час у найближчій клініці та запланував візит. Через тиждень хлопець отримав повідомлення у календарі з нагадуванням про візит до ветеринара. Він відвів Кудлаха на прийом, де йому зробили чергове щеплення.

Як бачимо, розумний нашийник дуже нагадує фітнес-браслет. Вам так само треба встановити мобільний застосунок, який збиратиме всю статистику і даватиме поради з догляду. Так що тепер ваш смартфон казатиме вам не тільки «Пройдіться, ви забагато сидите», а й «Дайте Барсіку рибки, йому бракує Омега-3».

? «Увага! Цуцик зробив лише 2000 кроків. Терміново вигуляйте його»

Тобто нашийник збирає інформацію про кількість кроків, вимірює пульс і температуру вашого песика. А ще ви можете у реальному часі слідкувати, де він є. Також нашийник може попередити вас про небезпеку. І, це стосується не тільки захворювань, а й перегріву тіла тварини, якщо раптом ви загралися з ним на пляжі в сонячний день. Носити нашийник ж може будь-який котик чи песик, але у планах є розробка версії для свійських тварин.

Наразі нашийник показує базові показники, але у нього є більший потенціал. Наприклад, якщо такий нашийник з’єднати з програмним забезпеченням вашої ветеринарної клініки, то лікар зможе віддалено спостерігати за життєвими показниками улюбленця. І якщо щось буде не так, то ветеринар запропонує вам завітати на прийом. Власнику Цуцика не доведеться постійно боятися, що він пропустив якийсь важливий симптом і згаяв час.

Тобто улюбленець може отримувати професійне спостереження навіть без вашої безпосередньої участі в процесі. Ви лише отримаєте повідомлення на ваш телефон, яке підкаже вам, як краще вчинити в тій чи іншій ситуації.

? Майбутнє за технологіями

Насамперед такий пристрій виводить відносини з домашнім улюбленцем на новий рівень. Адже всім власникам хочеться знати, що вони роблять все для здоров’я і щастя свого котика чи песика, і саме нашийник допомагає слідкувати за улюбленцем  максимально просто і зрозуміло.

Більш того, ці пристрої у майбутньому будуть поширені усюди. Ми всі звикли, що люди носять смарт-годинники та фітнес-браслети, так і через десяток років розумний нашийник буде на кожному собаці. Хто знає, може, в не такому вже далекому майбутньому наші улюбленці дійсно навчаться говорити з нами завдяки технологіям.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...