Реклама

👨🏼‍💻 Рада скасувала ведення книги обліку доходів для ФОП та покращила електронний кабінет платника податків

Відповідний законопроєкт підтримали депутати на засіданні Верховоної Ради.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👨🏼‍💻 Рада скасувала ведення книги обліку доходів для ФОП та покращила електронний кабінет платника податків
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👨🏼‍💻 Рада скасувала ведення книги обліку доходів для ФОП та покращила електронний кабінет платника податків
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відповідний законопроєкт підтримали депутати на засіданні Верховоної Ради.

Електронний кабінет для ФОП

Сьогодні Парламент ухвалив законопроєкт №2524, що дозволить спростити облік для фізичних-осіб підприємців. Згідно з законом, облік можна буде вести в довільній формі — в Excel, в зошиті чи традиційно в книзі обліку.

Проте, відтепер її не треба буде реєструвати та заповнювати щоденно. Обов’язково лише підбивати підсумки місяця сумарно. Щоденний прибуток чи поопераційні підсумки можна буде вказувати за бажанням підприємця.

Один з ініціаторів, депутат партії «Голос» Ярослав Железняк, зазначив, що законопроєкт не вносить жодних змін щодо фіскалізації.

Спрощена система сама по собі передбачає звільнення ФОПів від первинних документів, які підтверджують записи в книзі обліку. Тож ані паперова книга, ані документ Excel жодним чином не зобов'язують ФОП мати якісь додаткові первинні документи, як наприклад фіскальні чеки чи фіскальні звітні чеки.

Ярослав Железняк, Депутат партії «Голос»

Раніше, за відсутність зареєстрованої та заповненої книги обліку передбачався штраф — приблизно 600 гривень. Відтепер при перевірці достатньо буде просто показати записи доходів за місяць. Відповідні зміни внесли до ст.296 ПКУ, а податкова буде зобов’язана визнавати ці дані відповідно до ст.292.13 ПКУ.

Покращення електронного кабінету платника податків

Згідно з ухваленим законом, розширять можливості роботи з податковою онлайн. В електронному кабінеті відображатимуться податкові повідомлення — рішення, податкові вимоги або інші документи. При реєстрації не треба буде заповнювати договір про визнання електронних документів.

Також ми вже раніше писали? Азартні ігри: Рада легалізувала роботу азартних закладів, як Рада легалізувала роботу азартних закладів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...