Реклама

💁🏻‍♀️ Створено Жінками: які проєкти було подано на Премію «Бізнес-леді 2020»

16 липня у Києві оберуть підприємницю року. Жінка, що отримає звання «Бізнес-леді 2020» — стане переможницею Премії «Створено жінками», яку минулого року було запроваджено в Україні Франко-Українською торгово-промисловою палатою.
Čytaty latynkoju
💁🏻‍♀️ Створено Жінками: які проєкти було подано на Премію «Бізнес-леді 2020»
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 💁🏻‍♀️ Створено Жінками: які проєкти було подано на Премію «Бізнес-леді 2020»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
16 липня у Києві оберуть підприємницю року. Жінка, що отримає звання «Бізнес-леді 2020» — стане переможницею Премії «Створено жінками», яку минулого року було запроваджено в Україні Франко-Українською торгово-промисловою палатою.

Заявки від кандидаток приймали протягом двох місяців. Прийом був відкритим для всіх жінок-підприємниць, без обмежень у віці та незалежно від сектору їхньої діяльності. Усього організатори отримали шістдесят дев’ять заявок, розповідаємо про одинадцять проєктів, що увійшли до шорт-листа.

Через пандемію, слідкувати за церемонією нагородження цього року можна буде лише онлайн, трансляція відбудеться у Facebook та на Youtube о 17:30.

Мережа барів Like a Local's

Номінантка — Євгенія Ніколайчук, співзасновниця

Проєкт народився у Києві у 2016 році. Разом з партнерами Євгенія реалізувала давню мрію — відкрила винний бар, акцент у якому зробили на вині та кухні від локальних виробників. Згодом бар перетворився на мережу. І хоча карантин вплинув на діяльність Like a Local’s, власникам довелось закрити перший бар на вул. Січових Стрільців, інші з успіхом приймають гостей і сьогодні. Зараз у винній карті представлено п’ятдесят вин від 13 українських виноробень, 70% з яких не так вже й просто знайти у відкритому продажі. Зі смаколиків пропонують крафтові українські сири та м’ясо. Крім того, є у Like a Local’s і власний приват-лейбл вина, який вони просувають через свої бари.

Головною метою свого бізнесу власники Like a Local’s бачать популяризацію українських вин у світі. Останніми роками кількість іноземних відвідувачів у барах збільшилась до 25%, кожен четвертий купує пляшку українського вина з собою у якості сувеніру для друзів, чи сім’ї. У барах регулярно проходять навчальні івенти та дегустації вин, у планах — запуск інтернет-магазину, власне виробництво вин та відкриття ще кількох барів у областях.

Виробники українського одягу My Sleeping Gypsy

Номінантка — Катерина Герман, співзасновниця

У витоків створення бренду українського одягу My Sleeping Gypsy стоять три жінки — одна з них номінантка на премію «Бізнес-леді 2020», колишня модель, а зараз успішна підприємниця Катя Германн. Усі колекції, що пропонує бренд виготовляються за традиційною українською технікою суцільного крою, який дозволяє обходитися без відходів та робить бізнес — екологічним. Вишиванки шиють з льону, а для виконання великої вишивки використовують до 3000 метрів ниток.

 

У своїх колекціях My Sleeping Gypsy пропонують дизайнерське бачення українського етносу, з додаванням елементів інших культур — геометричних візерунків ацтеків, ажурної вишивки, тощо. Бренд вже добре знають не лише в Україні, а й за її межами. Сукні-вишиванки від My Sleeping Gypsy можна придбати в універмагах та магазинах понад двадцяти країн світу. У майбутніх планах команди відкриття першого монобрендового магазину My Sleeping Gypsy у Києві, проведення майстер-класів і виставок художників, з якими бренд співпрацює під час створення дизайну вишивок для свого одягу.

Соціальний проєкт та перший український благодійний магазин Laska

Номінантка — Анастасія Журавель, співзасновниця

Laska — соціальний проєкт та перший благодійний магазин, який було засновано в Києві у 2012 році. Мета — зміна культурного ландшафту, благодійності та соціального доброустрою міста. Laska — більше ніж магазин, бренд формує ком’юніті людей об’єднаних ідеєю усвідомленого споживання та сприяє розв’язанню екологічної проблеми, даючи речам нове життя.

Спільнота функціонує за звичною для Європи та США схемою: одні люди віддають речі в магазин, інші їх там купують. 85% речей благодійний магазин передає на гуманітарну допомогу в зони соціальної незахищеності — дитячі будинки, будинки соціального типу, центри для інвалідів, школи-інтернати, будинки для людей пенсійного віку та інші. 15% речей можна придбати в магазинах, а виручені кошти, за винятком витрат на утримання магазинів, допомагають фінансувати благодійні проєкти та підтримувати тих, хто цього потребує. Також своєю діяльністю Laska дає речам друге життя, зменшуючи викид текстильного сміття та таким чином підтримує спільноту, що сповідує ідею свідомого споживання.

Сімейна мануфактура солодощів LOL&POP

Номінантка — Олена Токар, співзасновниця

Історія цього бізнесу почалася тоді, коли успішна маркетинг-менеджерка провідних українських медіа Олена випадково натрапила в Інтернеті на відео популярної телеведучої Марти Стюарт, яка робила цукерки в магазині Papabubble. Тоді майбутня підприємниця зрозуміла, що вона також хотіла би виробляти щось на кшталт кольорових цукерок і тут — в Україні. Цими цукерками стали солодощі LOL&POP.

Зараз серед продукції бренду: карамель, льодяники, маршмелоу, желейні цукерки, ірис та льодяники без цукру. Свіжі партії виготовляються на виробництві щодня. Для цього використовуються виключно натуральні інгредієнти. З моменту старту виробництво збільшилось удвічі. Придбати цукерки LOL&POP можна онлайн, а також у власному магазині бренду в Києві та у мережах магазинів «Антошка», «Еко Лавка» та Wine Time. Серед планів мануфактури — збільшення виробництва, а також вихід у роздрібну торгівлю в мережах таких найбільших продовольчих магазинів, як Сільпо, Novus, Ашан та Метро. Олена мріє перетворити свою мануфактуру на невелику кондитерську фабрику

Краудсорсингова платформа P.aid

Номінантка — Ірина Новікова, засновниця

Інноваційна платформа була розроблена для того, щоб допомагати підприємцям оперативно вирішувати дослідницькі та маркетингові задачі, а також реалізовувати соціальні ініціативи. Брендам P.aid надає можливість у реальному часі формувати завдання та отримувати доступ до тисяч потенційних виконавців у різних частинах світу. Виконавцям завдань — пропонується мобільне рішення, що дозволяє виконати завдання й отримати винагороду, у тому числі й людям з інвалідністю.

Для суспільства P.aid — ще один зручний спосіб реалізації важливих та масштабних соціальних, культурних, екологічних проєктів. Працює це так: компанія (бренд) розміщує завдання на платформі P.aid, після чого воно одразу ж з’являється в мобільному додатку і стає доступним для тисячі виконавців. Користувач, що береться за виконання завдання, чітко слідує вказівкам сервісу, а коли діло зроблено — надсилає системі звіт на підтвердження. Після перевірки інформації компанією-замовником та підтвердження її актуальності, виконавець миттєво отримує винагороду. У планах команди підкорення не лише України, а і вихід на міжнародні ринки.

Інклюзивна сонячна кав’ярня «Старе місто»

Номінантка — Олена Мельник, засновниця

«Старе місто» — перша в Україні кав’ярня, де працюють молоді хлопці з синдромом Дауна. Її засновниці матусі «сонячних хлопців», які прагнули забезпечити робочими місцями своїх синів. Засновниця кав’ярні Олена Мельник з 2005 року обіймає посаду керівника громадської організації батьків дітей з синдромом Дауна та вже має кілька успішних кейсів з підготовки до працевлаштування людей з інвалідністю.

Мета соціального підприємства «Старе місто» — надати роботу та можливість соціалізуватися молодим людям з інвалідністю, а також допомогти їм заробляти собі на достойне життя за допомогою інструментів соціального бізнесу для сталого розвитку суспільства.

Основним видом діяльності кав’ярні зараз є реалізація кавових напоїв та кондитерських виробів, проте у майбутньому її власники планують розширити асортимент продукції — додати різні види випічки, тортів, а також організовувати мобільне харчування. Також згодом кав’ярню планують використовувати як артпростір для зустрічей, презентацій, майстер-класів, літературних та музичних вечорів.

Бізнес-проєкт заводу з перероблення вторсировини BINGO-ECOLOGY

Номінантка — Тетяна Купрійчук, авторка проєкту

Фундаментом для ефективного розвитку екотренду та піклування про майбутні покоління є гостра потреба розв’язання проблем екологічної катастрофи й перероблення величезної кількості сміття на звалищах. Адже зараз в Україні переробляється тільки 1% твердого сміття, а понад 10 мільярдів тонн залишаються неутилізованими. З них близько 60% є вторинною сировиною. До такої сировини відносяться папір, метал, скло, полімери, тощо. Але незважаючи на можливість переробки, сміття продовжує збиратися на звалищах забруднювати навколишнє середовище.

Сьогодні питання про утилізацію сміття, що стало екологічною проблемою, обговорюється на всіх рівнях, а та досить невелика кількість заводів з перероблення, що діють, не справляється з масштабами роботи. Тому, як вважає авторка проєкту BINGO-ECOLOGY, бізнес-ідея, заснована на переробленні відходів, не втратить своєї актуальності ніколи.

Ласощі здорового харчування GAVRA

Номінантка — Крістіна Павлик, засновниця бренду

Український бренд з виробництва горіхових батончиків, граноли та інших горіхових ласощів за власною рецептурою. Зараз придбати продукцію GAVRA можна в онлайн-магазині, а також у деяких роздрібних магазинах та кав’ярнях to go. Усі горіхи проходять процес ретельної очистки та термічної обробки – для максимальної безпечності споживання, при виготовленні батончиків використовується лише перевірений мед.

При створенні солодощів GAVRA використовує лише найсвіжіші горіхи та сухофрукти, а вся продукція вже готова до споживання. У планах бренду розширення виробництва та вихід у продаж у мережевих супермаркетах, на АЗС, в аптеках, фітнес-центрах, коворкингах та бізнес-центрах.

 

Мережа ресторанів Très FRANÇAIS

Наталія Нев’ядомська, керуюча партнерка

Ресторан регіональної французької кухні Très FRANÇAIS працює в Києві з 2011 року. Ідея його створення виникла під час подорожі Францією. Основна мета бізнесу – привезти до Києва шматок французької енергії та поділитися власним натхненням і любов’ю до французької культури. Ресторан знайомить гостей з блюдами французької регіональної кухні та сучасною французькою гастрономією і вином. Компанія регулярно запрошує до себе колег з Франції, у тому числі шеф-поварів, яких було відзначено зірками Мішлен. У 2012 році було засновано кулінарну школу для дітей та дорослих Très FRANÇAIS, а у 2014 році відкрито бранч-кафе сучасної та демократичної французької кухні Très BRANCHÉ.

З 2015 року власники мережі щорічно влаштовують свято однієї вулиці — Костьольної, на якій колись було відкрито їхній перший заклад. Це фестиваль франкофонії, що також сприяє культурному обміну між Україною та Францією. У 2019 році участь у святі взяли понад 15 000 гостей і 200 артистів, художників, та митців.

Кооперація виробників часнику України UkrUP

Ганна Морозова, директорка

UkrUP — українська компанія, яку було створено у 2015 році. Її напрямок — вирощування, доробка, перероблення, продаж та експорт часникової продукції. Крім цього компанія займається просуванням інформації, щодо часникової культури за допомогою власного інформаційного порталу ukrup.com.ua, редакторкою якого є сама Ганна.

Представники UkrUP регулярно беруть участь у міжнародних конференціях та спеціалізованих виставках з вирощування та експорту часнику, а також проводять такі самі. Готову продукцію UkrUP можна придбати у супермаркетах Метро, Billa, Мегамаркет, Goodwine, Fozzy Group та інших. Також компанія займається експортом продукції в Європу. Серед планів UkrUP формування так званої полиці #почаснику. Спочатку у вигляді відокремленого онлайн-майданчика для роздрібного продажу всіх продуктів з часнику та супутніх товарів, вироблених малими та середніми українськими підприємцями. А згодом – в кожному супермаркеті у вигляді окремої брендованої полиці #почаснику.

Компанія з виробництва дерев'яної пакувальної тари «Ольта-Львів»

Номінантка — Ольга Коцьо, співзасновниця

Компанія працюємо згідно з європейських стандартів та займається не лише розвитком внутрішнього ринку, а й експортом продукції у країни ЄС. Активно впроваджує принципи сталого розвитку, циркулярної економіки та безвідходного виробництва. Оскільки дерев’яна продукція є екопродукцією, вона не шкідлива для навколишнього середовища.

У майбутньому «Ольта-Львів» планує встановити на виробництві установку, що дозволить переробляти використану продукцію, а також автоматизувати весь цикл виробництва палетних бортів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...