Реклама

🚶🏼‍♂️ У Києві уздовж Набережного шосе з’явиться велодоріжка та пішохідна зона

Проєкт передбачає виконання комплексу робіт на ділянці понад п'яти кілометрів.
Čytaty latynkoju
Eugene
🚶🏼‍♂️ У Києві уздовж Набережного шосе з’явиться велодоріжка та пішохідна зона
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚶🏼‍♂️ У Києві уздовж Набережного шосе з’явиться велодоріжка та пішохідна зона
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Проєкт передбачає виконання комплексу робіт на ділянці понад п'яти кілометрів.

Велодоріжка і пішохідний променад

Відповідно до планів «Київавтодору» нова веломагістраль поєднає міст Патона та міст метро — веломаршрут Лісова-Центр. А також Парковий пішохідний міст та Поділ.

Також збираються демонтувати стару конструкцію покриття та ті елементи, що можуть заважати будівництву. На реалізацію цієї частини проєкту потребують дев’ять мільйонів гривень.

Згідно з концепцією забудови, по всій довжині велодоріжки та тротуару облаштують спеціальне освітлення, а світильники під’єднають до міської системи — на це необхідно 11 мільйонів гривень.

Читайте також: 🏗 У Києві презентували концепцію нового технологічного району — Kyiv City 

Також планують оновити мережу зливостоків і систему відведення дренажних вод, що дозволить збільшити територію для велодоріжок.

Окрім того:

  • Велодоріжка й пішохідна зона стануть частиною системи Kyiv Smart City. А уздовж всього маршруту облаштують систему відеоспостереження.
  • Зроблять кількашарове асфальтове покриття, а основою обрали піщано-щебеневу подушку. Площа покриття велосипедної доріжки складатиме 13,027 тисяч м².
  • Збудують спеціальні підпірні стінки, що стримають схил на нижніх ярусах, та відремонтують протизсувні споруди.
  • Пішохідна зона складатиметься з фігурних елементів мощення, що будуть зроблені за концепцією безбар’єрного середовища. А на перетинах велодоріжки з проїжджою частиною встановлять світлофори.
  • Уздовж велодоріжки й променаду висадять нові дерева, кущі, газони. З’являться вздовж Набережного шосе лави та зони відпочинку.

Також ми вже раніше писали? КМДА побудує велодоріжку від Поштової площі до моста Патона, як КМДА побудує велодоріжку від Поштової площі до моста Патона.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...