Реклама

🚨 Зміни на дорогах з 1 липня: новий режим роботи камер та підвищена відповідальність за водіння у нетверезому стані

Збільшать штрафи та кількість камер автофіксації.
Čytaty latynkoju
🚨 Зміни на дорогах з 1 липня: новий режим роботи камер та підвищена відповідальність за водіння у нетверезому стані
  1. Головна
  2. Новини
  3. 🚨 Зміни на дорогах з 1 липня: новий режим роботи камер та підвищена відповідальність за водіння у нетверезому стані
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Збільшать штрафи та кількість камер автофіксації.

Порушення ПДР

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в інтерв’ю «РБК-Україна», вже з початку наступного місяця змінять правила роботи системи автоматичної фіксації порушень. Очікується, що камери почнуть контролювати не тільки перевищення швидкості, а й інші порушення ПДР.

1 червня у Києві встановили 45 спеціальних камер для фіксації порушень. Лише в перший день роботи системи зафіксували більш як 68 000 порушень у місті.

Також Антон Геращенко зазначив, що планують закупити ще 220 камер, які встановлять на особливо аварійних ділянках автотрас.

Методика така: камера ставиться в небезпечному місці, наприклад, на перехрестях. Місця розташування камери відомі всім, нам не треба це приховувати, навпаки: нехай водій знає, що там стоїть камера, і якщо він не пригальмує, він отримає штраф.

Антон Геращенко, Заступник міністра внутрішніх справ

Окрім того в МВС вже підготували законопроєкт, згідно з яким збільшать відповідальність за порушення ПДР. Штраф за перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год складатиме 3 400₴, а до цього потрібно було сплатити лише 510₴.

До того ж з 1 липня цього року набере чинності закон, згідно з яким посилять відповідальність за водіння у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння.

Читайте також: 🚚 В Україні запустять цілодобовий ваговий контроль на дорогах

Водіння у нетверезому стані

Кримінальний кодекс було доповнено статтею 286-1 у 2018 році. З 1 липня ця стаття набере чинності,  відповідно до якої караються штрафом від 17 000 до 34 000₴ з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років такі порушення:

  • Керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції
  • Передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів
  • Відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку медичного огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції
  • Вживання водієм транспортного засобу після ДТП за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, які входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником), або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженою особою медичного огляду або до прийняття рішення про звільнення від проведення такого медогляду

За повторне порушення необхідно сплатити штраф до 51 000 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від двох до трьох років.

Згідно з Кримінальним кодексом, такі порушення відноситимуть до кримінального проступку, наслідком якого передбачено основне покарання —  штраф чи інше покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Також ми вже раніше писали? У Києві створили мапу з концентрацією ДТП, як у Києві створили мапу з концентрацією ДТП.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...