Реклама

🚧 Кличко повідомив, що наступного року розпочнеться реконструкція Контрактової — проєкт

КМДА оскаржуватиме рішення Окружного адміністративного суду щодо відновлення автомобільного руху на пішохідній зоні.
Čytaty latynkoju
🚧 Кличко повідомив, що наступного року розпочнеться реконструкція Контрактової — проєкт
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚧 Кличко повідомив, що наступного року розпочнеться реконструкція Контрактової — проєкт
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
КМДА оскаржуватиме рішення Окружного адміністративного суду щодо відновлення автомобільного руху на пішохідній зоні.

Реконструкція Контрактової

Як повідомив мер міста Віталій Кличко, на пішохідній зоні на Контрактовій та вулиці Сагайдачного не будуть відновлювати рух транспорту, а рішення ОАСК оскаржуватимуть.

Сам Кличко переконаний, що «не може купка людей, які ініціювали позов з різних мотивів, зокрема, і політичних, зневажати інтереси громади».

Згідно з повідомленням, КМДА планує зробити пішохідну локацію однією з туристичних локацій міста.

Місто буде відстоювати пішохідну зону на Контрактовій площі та вулиці Сагайдачного. І буде, як я говорив раніше, облаштовувати її як одну з туристичних локацій. Наступного року ми плануємо реконструкцію Контрактової площі та вулиці Сагайдачного.

Віталій Кличко, Мер Києва
Читайте також: 🌆 Вперед у майбутнє: яким ми маємо побачити Київ у 2050?

Раніше Окружний адміністративний суд скасував розпорядження міської адміністрації, оскільки вона не має права забороняти автомобільний рух в місті на довготривалий час — КМДА може скасувати пересування транспорту лише під час ремонтних робіт чи свят.

Згідно із заявою суду, заборонити пересування можна лише для окремого виду транспорту в певних випадках, наприклад, пересування багатогабаритних автівок в певний час доби.

Раніше вже повідомляли, що реконструкція Контрактової відбудется у рамках проєкту «Київська вітальня».

Проєкт «Київська вітальня»

У 2017 році студія KOTSIUBA презентувала свій проєкт реконструкції Контрактової. Згідно з планами, процес ревіталізації відбудеться у декілька етапів.

Спочатку планували відновити втрачену історичну територію, а розпочати зі скверу №3. Потім хотіли озеленити цю територію, у рамках проєкту всі росилини мали б свої номери та оцінку стану для необхідної площі їх розвитку.

Оновлений сквер не матиме жодних споруд, окрім диспетчерського центру транспортно-посадочного пункту.

Контрактова повинна стати однією з перлин Києва. Адже в місті відчувається брак пішохідних вулиць. Наприклад, у нашому проєкті вказано, що пішохідною повинна стати вулиця Сагайдачного — від її початку до перетину з Покровсько-Андріївською.

Євген Петрощук, Координатор проєкту «Київська вітальня»

Над самою концепцією реконструкції працювала команда з десяти людей: Влодко Зотов, Віктор Герасименко, Сергій Ферлей, Марія Пахомова, Олексій Пахомов, Єгор Штефан, Антон Олійник, Ольга Прокопенко, Олена Орап, Денис Матвієнко.

Окрім того КМДА вже раніше затвердила проєкт «Київпастрансу» щодо реконструкції підземного переходу і зупинок громадського транспорту на Контрактовій площі

Реконструкція зупинок на Контрактовій

Відповідно до проєкту, планують реконструювати підземний перехід та зупинки громадського транспорту на Контрактовій.

Пропонується залишити лише один вихід до площі у вигляді пандуса, а всі інші виходи хочуть закрити — потім замість них встановлять вбиральні. Також змінять вигляд транспортних зупинок, котрі матимуть сучасний дизайн.

На вулиці Спаській демонтують три трамвайні колії, а замість них влаштують спеціальний вузол для автобусів та маршруток, заїзд на який легковому транспорту буде заборонено. А майданчик для посадки сполучатиме все переходи.

Також ми вже раніше писали? Урбаністика за 15 хвилин — чому в наших містах не так комфортно як у Європі, чому в наших містах не так комфортно як у Європі — урбаністика за 15 хвилин.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...