Реклама

😷 Google опублікував статистику пересування українців під час карантину

Інформація статистики базується на даних з 26 квітня до 7 червня.
Čytaty latynkoju
😷 Google опублікував статистику пересування українців під час карантину
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😷 Google опублікував статистику пересування українців під час карантину
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Інформація статистики базується на даних з 26 квітня до 7 червня.

Статистика пересування від Google

Компанія опублікувала оновлену інформацію щодо пересування людей у світі під час карантину. Україна вперше потрапила до цієї статистики.

Звіти аналізують дані, зібрані з застосунків, що використовують геолокацію, програми на кшталт Google Maps або інших онлайн-мап.

До того ж у Google особливо звертають увагу, що вони не збирають персональну інформацію про своїх користувачів і усі дані є конфіденційними, детальну інформацію про це можна знайти за посиланням.

Читайте також: 😷 ВООЗ змінили умови рекомендацій носіння масок під час карантину

Окрім того, в компанії зазначають, що ці дослідження покликані лише для того, щоб продемонструвати динаміку дотримання карантину.

Дослідження розділили на шість категорій:

  • Заклади харчування та розваг — ресторани, кафе, торгові центри, тематичні парки, музеї, бібліотеки та кінотеатри. Відвідування таких закладів зменшилось на 6% за час карантину.
  • Магазини продуктів і аптеки — продуктові ринки й супермаркети, спеціалізовані продуктові магазини та аптеки. Українці почали трішки більше відвідувати такі місця ніж зазвичай, а саме на 10% у порівнянні з базовим показником.
  • Парки — національні парки, громадські пляжі, набережні, парки для вигулу собак, площі та ботанічні сади. Найбільші зміни відбулись саме у цій категорії, за цей час відпочинок у громадських місцях зріс на 51%.
  • Зупинки транспорту — пересування мешканців у транспортно-пересадочних вузлах, таких як залізничні вокзали та станції метро, автобусні зупинки тощо. Через стан карантину українці стали менше користуватись транспортом — попит зменшився на 7%.
  • Місця роботи — у порівнянні з базовим показником відвідування місць роботи зменшилось на 22%. Більшість компаній надалі працюють у віддаленому режимі.
  • Місця проживання — ця категорія зазнала найменші зміни, пересування мешканців у місцях проживання збільшилось лише на 1%.

Також в Google зазначають, що точність геоданих та визначення категорій місць залежить від регіону. Тому в компанії не радять використовувати цю інформацію, щоб порівнювати країни або регіони різних типів.

Раніше ми вже писали? Під час карантину люди вперше за останні 40 років почали менше їсти солодкого — дослідження, як під час карантину люди вперше за останні 40 років почали менше їсти солодкого — дослідження

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...