Реклама

😴 Штучний інтелект потребує відпочинок та сон для розвитку — дослідження

Навіть роботи та технології потребують відпочинку.
Čytaty latynkoju
😴 Штучний інтелект потребує відпочинок та сон для розвитку — дослідження
  1. Головна
  2. Техно
  3. 😴 Штучний інтелект потребує відпочинок та сон для розвитку — дослідження
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Навіть роботи та технології потребують відпочинку.

Штучний інтелект та відпочинок

Як повідомляють науковці з Національної лабораторії Лос-Аламоса в США, під час досліджень виявилось, що нейромережі штучного інтелекту стають нестабільними після тривалої роботи, проте ця неполадка зникає після «невеличкого відпочинку».

Дослідниця Йіджінг Уоткінс зазначає, якщо мережі штучного інтелекту піддати аналогічним хвилям, як і людського мозку під час сну, то стабільність буде відновлюватись.

Ми вивчаємо імпульсні нейронні мережі, які є системами, які навчаються так само, як і живий мозок. Ми були зачаровані перспективою навчання нейроморфного процесора способом, аналогічним тому, як люди та інші біологічні системи витягають уроки з навколишнього середовища в процесі розвитку.

Йіджінг Уоткінс, Дослідниця

Згідно з повідомленням, вчені дійшли до такого висновку під час роботи над створенням нейромереж, що відповідали б вмінню сприймати та розрізняти речі, як люди.

Читайте також: 🤓 NASA оголосила конкурс на розробку системи штучного інтелекту для космічного корабля — $1 млн

Також вони експериментували зі статичними типами шуму, такими як наприклад, під час налаштування радіо. А найкращі результати були отримані під час досліджень з «гаусівським шумом», що має широкий діапазон частот.

Науковці вважають, що саме цей шум імітує повільний сон, під час якого технології «відпочивають та відновлюють свої можливості».

Наразі вчені проводять остаточне дослідження, чи потребує штучний інтелект час на відпочинок, та як саме це може впливати на його результати роботи.

Також ми вже раніше писали? Microsoft замінить своїх журналістів на штучний інтелект, як Microsoft замінить своїх журналістів на штучний інтелект.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...