Реклама

😱 У Києві під час дорожніх робіт знайшли частину дренажної системи ХІХ століття

Ремонтні роботи траси проводились на Володимирському узвозі, через що багато киян могли відчути незручності проїздом.
Čytaty latynkoju
😱 У Києві під час дорожніх робіт знайшли частину дренажної системи ХІХ століття
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 😱 У Києві під час дорожніх робіт знайшли частину дренажної системи ХІХ століття
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ремонтні роботи траси проводились на Володимирському узвозі, через що багато киян могли відчути незручності проїздом.

Дренажні системи ХІХ століття у центрі Києва

Як повідомляють у історико-культурному центрі «Річкова Брама Києва», під час ремонтних робіт на трасі узвозу поряд з пам’яткою архітектури, колишньої електростанції Київського трамвайного депо (Набережне шосе 4), знайшли частину старих дренажних мереж.

Згідно із заявою, це склепінчастий цегляний колектор ХІХ століття. Основна частина колектора, перерізана у сучасний період, виходило до північно-західної частини електростанції.

Читайте також: 🏛 У Києві запустили проєкт на підтримку пам’яток архітектури — replace

Історичний Поділ

Наприкінці лютого 2015 року, під час розкопок на Поштовій площі археологи знайшли цілу вулицю часів Київської Русі, а саме фрагменти будівель, старі частоколи та зруби.

У вересні того ж року археологи знайшли ще одну локацію з історичними знахідками на Поштовій площі. Нова знахідка, за припущеннями істориків, може бути дерев’яною фортифікаційною спорудою.

Зараз ми працюємо над збереженням знайдених археологічних артефактів. І лише після того, як археологи завершать всі дослідження двох шарів — ХІ та XVII століття, а також проведуть їх консервацію, ми зможемо чітко визначитися з музеєфікацією цих безцінних історичних пам'яток.

Діана Попова, Директорка Департаменту культури КМДА

За час археологічних робіт  дослідники заглибились на п’ять метрів та знайшли різноманітні матеріали — «княжі печатки, зброя, прикраси, насіння, рештки тварин та навіть людей»

Загальний вигляд Подолу, первісне планування вулиць. Світлина в газеті початку XX століття

Вже у 2018 році Верховна Рада прийняла законопроєкт №8541 про збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі у Києві. Згідно з постановою, на території Поштової площі заборонено проводити будь-які будівельні роботи, окрім тих, що пов’язані з безпекою об’єкта.

Також ми вже раніше писали? В Польщі знайшли унікальний артефакт — найстаріша капсула часу в Європі, як в Польщі знайшли унікальний артефакт — найстаріша капсула часу в Європі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...