Реклама

🥇 7-й «Чілдрен Кінофест» оголосив переможців

В Україні завершився 7-й фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» — цього року він вперше відбувся онлайн. На безкоштовні покази зареєструвалося понад 20 тисяч глядачів.
Čytaty latynkoju
🥇 7-й «Чілдрен Кінофест» оголосив переможців
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🥇 7-й «Чілдрен Кінофест» оголосив переможців
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Україні завершився 7-й фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» — цього року він вперше відбувся онлайн. На безкоштовні покази зареєструвалося понад 20 тисяч глядачів.

Переможці «Чілдрен Кінофест»

Третій рік поспіль Гран-прі отримує українська стрічка — цього року переможцем за підсумками глядацького голосування став фантастичний пригодницький фільм «Фокстер & Макс» Анатолія Матешка.

У конкурсі короткометражних фільмів, знятих дітьми, найкращою роботою визнано «Сузір’я Єдинорога» 14-річної Влади Березанської з Фастова.

Фантастична стрічка «Фокстер & Макс» розповідає про дружбу школяра та пса-наноробота з суперможливостями. Глядачі фестивалю відзначили захопливий сюжет стрічки та вдалі спецефекти — фільм набрав 4,74 балів з 5.

Друге місце посів австралійський сімейний фільм «Мій друг містер Персіваль» з 4,70 балами — його кінотеатральний прокат заплановано в Україні на 23 липня. Третє місце здобула стрічка виробництва Німеччини — «Тім Талер, або Проданий сміх», вона отримала 4,69 балів.

Фільми від дітей

У рамках фестивалю вже вчетверте відбувся конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми від 7 до 14 років. Організатори отримали понад 220 заявок з усієї України, серед яких обрали 10 фіналістів.

Читайте також: 🎬 У «Планеті кіно» назвали можливу дату відкриття кінотеатрів та фільми у прокаті після карантину

На церемонії закриття фестивалю відбулося нагородження: звання Найкращого українського дитячого фільму року та нагороду у розмірі 20 000 грн отримала робота про вплив соціальних мереж на сучасних підлітків — «Сузір’я Єдинорога» 14-річної Влади Березанської з Фастова.

Найкращими стрічками в категоріях 7-10 та 11-14 років стали фільми «Історія НЕЧТО» (реж. Васіліса Найдьонова, Всеволод Неймирок, Харків) та «Пандемія» (реж. Елеонора Чолак, Білгород-Дністровський). Переможці у цих категоріях отримали по 5 000 грн.

Приз глядацьких симпатій, який присуджується за результатом голосування глядачів на сайті фестивалю, та нагороду в розмірі 10 000 грн отримала стрічка «Білочка Софія» 9-річної Таїни Щегельської з Кам’янця-Подільського.

Восени фільми-фіналісти можна буде переглянути на YouTube каналі «Чілдрен Кінофесту».

Фестиваль, який цього року вперше відбувся онлайн, зібрав понад 130 тисяч відвідувачів сайту. На перегляд фільмів та голосування за Гран-прі «Чілдрен Кінофесту» зареєструвались понад 20 тисяч глядачів – разом вони подивились 20 441 годину фільмів.

Також ми вже раніше писали? Мінцифра запустила освітній серіал про те, як бути в тренді в інтернеті — про TikTok, Instagram та Facebook, як Мінцифра запустила освітній серіал про те, як бути в тренді в інтернеті — про TikTok, Instagram та Facebook.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...