Реклама

🛰 У Європі планують запустити власну платформу хмарних сервісів — Gaia-X

Перший прототип можуть запутити вже на почтаку 2021 року.
Čytaty latynkoju
🛰 У Європі планують запустити власну платформу хмарних сервісів — Gaia-X
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🛰 У Європі планують запустити власну платформу хмарних сервісів — Gaia-X
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Перший прототип можуть запутити вже на почтаку 2021 року.

Платформа Gaia-X

У Франції та Німеччині презентували проєкт хмарної платформи Gaia-X, що зможе конкурувати з іншими подібними системами, передає The Page.

Раніше лише говорили про плани створення платформи, а відтепер 22 німецькі та французькі компанії зроблять некомерційну організацію, що буде відповідальна за цей проєкт. Серед учасників створення платформи Gaia-X вже можна побачити: Dassault Systemes, Orange, Siemens, SAP, BOSCH та Deutsche Telekom.

Згідно з планами, ця платформа повинна зменшити залежність компаній та організацій Європи від американських хмарних сервісів, що зараз значно переважають у цій сфері: Google Cloud, Microsoft Azure та Amazon Web Services.

Читайте також: 🤝 Slack та Amazon підписали угоду про інтеграцію сервісів, щоби побороти Microsoft Teams

Наразі інформація багатьох державних структур та компаній Європи розміщується на хмарних серверах, що знаходяться в Кремнієвій долині — це може мати загрозу безпеці даних, тому в Німеччині та Франції підняли цю тему. Запустити прототип Gaia-X планують вже на початку наступного року.

Стан пандемії та умови самоізоляції дуже сильно вплинули на розробку платформи — компанії масово перейшли на віддалений режим роботи, тому з’явилась нагальна потреба в безпечному сервісі для зберігання інформації.

Інші країни також зможуть працювати на базі цієї платформи, проте вони повинні будуть це робити відповідно до правил та стандартів Європи.

Також ми вже раніше писали? Microsoft замінить своїх журналістів на штучний інтелект, як Microsoft замінить своїх журналістів на штучний інтелект.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...