Реклама

🏠 В OLX опублікували рейтинг найкращих районів міста Києва

Дослідження проводили одразу в декількох категоріях.
Čytaty latynkoju
🏠 В OLX опублікували рейтинг найкращих районів міста Києва
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🏠 В OLX опублікували рейтинг найкращих районів міста Києва
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Дослідження проводили одразу в декількох категоріях.

Дослідження OLX нерухомість

Найкомфортнішим для проживання районом став Шевченківський, хоча торік він займав лише восьму позицію. У Дарницькому районі подобається жити молоді, а біля Оболоні пропонують побудувати аеропорт.

Рейтинг районів Києва за 5-бальною шкалою згідно з результатами дослідження від OLX нерухомість виглядає так:

  1. Шевченківський — 3,38
  2. Оболонський — 3,28
  3. Дніпровський — 3,271
  4. Дарницький — 3,269
  5. Деснянський — 3,26
  6. Солом’янський — 3,23
  7. Печерський — 3,19
  8. Голосіївський — 3,15
  9. Святошинський — 3,083
  10. Подільський — 3,08

Безпека

Статус найбезпечнішого району отримав Шевченківський — 3,29 бала з 5. Найнебезпечніше, на думку киян, у Деснянському, він отримав найнижчу оцінку за цим критерієм — 2,86.

На запитання про те, що потрібно зробити в їхньому районі для відчуття повної безпеки, кияни практично одностайно відповіли, що вулиці та двори повинні освітлюватися краще, служби швидкого реагування — працювати оперативніше, а патрулів поліції та камер відеоспостереження має бути більше.

Чистота

Найчистішим районом, за результатами опитування OLX Нерухомість, став Деснянський, набравши максимальні 3,29 бала з 5. Печерськ виявився місцем, де, на думку місцевих, сильно помітна нестача сортувальних сміттєвих баків — за чистотою він на передостанньому місці — 2,86 бала.

Інфраструктура

Найбільш інфраструктурно розвиненим вважають Шевченківський район — 3,88 бала з 5.

На другому місці за якістю інфраструктури — Дніпровський, 3,86 бала. А Печерський та Дарницький райони жителі оцінили однаково — в 3,8 бала.

Транспортна інфраструктура

У Дніпровському районі помітне неоднозначне ставлення до маршруток: тут пропонують як їхнє число збільшити, так і зовсім їх позбутися. Водночас транспортна інфраструктура району стала найзручнішою у столиці — максимальні 3,13 бала.

Читайте також: 🌆 Вперед у майбутнє: яким ми маємо побачити Київ у 2050?

А найнижчі рейтинги якості транспортної інфраструктури в Голосіївському районі (2,7) і на Подолі (2,61).

Якість життя

В опитуванні від OLX киянам також запропонували розповісти про переваги свого району. Найбільше люблять свій район мешканці Солом’янки, хоча в рейтингу за якістю життя він опинився на другому місці. Голосіїв кияни люблять за чисте повітря і зелень.

Деснянський район — за доступні ціни на житло, близькість Дніпра і відсутність промзон. Молодь обирає Дарницький за помірні ціни на оренду житла. Поділ називають дуже зеленим, а його перевагою вважають історичність та близькість культурних локацій.

Також ми вже раніше писали? Урбаністика за 15 хвилин — чому в наших містах не так комфортно як у Європі, чому в наших містах не так комфортно як у Європі — урбаністика за 15 хвилин.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...