Реклама

🎥 Відео як маркетинговий інструмент або навіщо компанії знімати відеоконтент

Олексій Вовк, старший продюсер управління маркетингу каналу 1+1, поділився трендами розвитку відеоконтенту і пояснив, чому саме відео є одним з найбільш ефективних маркетингових інструментів, які можливі для використання компанією.
Čytaty latynkoju
🎥 Відео як маркетинговий інструмент або навіщо компанії знімати відеоконтент
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🎥 Відео як маркетинговий інструмент або навіщо компанії знімати відеоконтент
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Олексій Вовк, старший продюсер управління маркетингу каналу 1+1, поділився трендами розвитку відеоконтенту і пояснив, чому саме відео є одним з найбільш ефективних маркетингових інструментів, які можливі для використання компанією.

Традиційно виробництво відеоконтенту було пов’язано з кінематографом і телебаченням, головним завданням яких була розвага і новинне інформування. З розвитком інтернету і гаджетів почали змінюватися переваги споживачів і форма доставки візуального контенту до глядача. Відео та соціальні мережі стали важливим інструментом комунікації брендів з аудиторією. А з розвитком технологій і майданчиків розміщення відео, як інструменту комунікації, стало доступним всім, переставши бути прерогативою великих компаній.

Відео та тренди

Якщо говорити не тільки про довгий відеоконтент (фільми, серіали, шоу), то 2019 рік показав стійке зростання в його потребі та споживанні: 87% компаній за підсумками 2019 року використали відео як маркетинговий інструмент, цей показник виріс з 63% в 2017 і з 81% в 2018.

Основними причинами відмови в попередні роки від використання відео в маркетингу були:

  • нестача часу займатися цим напрямком;
  • нерозуміння з чого почати;
  • невміння оцінити ROI від відеоконтенту;
  • міф про те, що відео –  це дуже дорого.

За даними компанії Nielsen, американці старше 18 років витрачають понад 11 годин на день на прослуховування, перегляд, читання або спілкування в соціальних мережах. У першому кварталі 2018 року середньоденне споживання відеоконтенту серед американців склало майже 6 годин, з яких 4:46 це ефірний і відкладений ТВ-перегляд. Близько 48 хвилин в день вони витрачають на соціальні мережі, з яких левова частка припадає на смартфони.

Відео

Майбутнє відеоконтенту

Ринок перенасичений товарами, в тому числі і відеоконтентом в контексті телевізійної продукції, відеоблогів. Серед такої кількості варіантів споживачеві важко ухвалити рішення, а вибір за умови такого розмаїття та альтернатив перетворюється в стрес.

Людський мозок запрограмований любити образи — ми візуальні істоти. З цієї причини інформативність і простота сприйняття відео роблять його популярним і ефективним маркетинговим інструментом. Споживачі хочуть більше щирості та емоцій, їм потрібна постійна комунікація – відео відмінний інструмент розповісти емоційну історію і допомогти зробити вибір. Останні тенденції справді говорять, що емоційна складова у виборі дуже важлива в продажах.

Пряма реклама вже не може бути єдиним каналом комунікації зі споживачем: їй потрібна підтримка, розвиток історії та залучення на різноманітних платформах і в соціальних мережах.

Розвиток відеоплатформ і збільшення інструментарію по таргетингу аудиторії створює умови для зростання виробництва додаткового контенту та адаптації під різні майданчики.

Відео

Як приклад, розвиток соціальних мереж допомагає локальним брендам завойовувати свою нішу серед міжнародних мас-маркет брендів — це тренд по всьому світу набирає обертів завдяки доступності виробництва візуального рекламного контенту для невеликих виробників. Локальні бренди краще знають свою аудиторію і в своїй комунікації їм простіше бути щире і ближче до своїх клієнтів. Один з нестандартних і цікавих кейсів з точки зору отримання і поширення візуального контенту, який успішно реалізований і привернув уваги до туризму в Норвегії, став проект Sheep With A View.

З огляду на тенденції на ринку, більшість компаній створюють власні департаменти медіа або в рамках підрозділів маркетингу наймають фахівців, які займаються стратегією розвитку медіакомунікацій. Практично в усіх середніх і великих компаніях є штатний фотограф і відеограф для вирішення оперативних і простих завдань.

Відео нікуди не зникне, а тільки розвиватиметься і трансформуватися. Хороший приклад такої трансформації і розвитку – інтерактивні відео, які сформовані незалежно від візуальної складової та є відмінним інструментом для вивчення споживача і його поведінки. Для компаній це гарний час знайти свою нішу у відеокомунікаціях зі своєю аудиторією, а для виробників відео і креаторів запропонувати їй нові ефективні форми. У рамках свого курсу від Вищої школи Media & Production який стартує 13 червня, Олексій розповість, як бізнесу підходити до зйомок промороликів і шукати нестандартні підходи.

Читайте також про гейміфікацію в продажах⚙️ Гейміфікація в продажах — чи варто її використовувати — чи варто її використовувати.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...