Реклама

🇨🇭 Два банки Швейцарії отримали дозвіл на торгівлю криптовалютами

Тепер клієнти цих банків можуть скористатись послугами, що пов'язанні з криптовалютами.
Čytaty latynkoju
🇨🇭 Два банки Швейцарії отримали дозвіл на торгівлю криптовалютами
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🇨🇭 Два банки Швейцарії отримали дозвіл на торгівлю криптовалютами
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Тепер клієнти цих банків можуть скористатись послугами, що пов'язанні з криптовалютами.

Дозвіл на торгівлю криптовалютами

Швейцарська Служба з нагляду за фінансовими ринками (FINMA) схвалила заявки банків Maerki Baumann Bank та Incore Bank щодо надання послуг пов’язаних з криптовалютами. Передає Forklog.com з посиланням на Bitcoin.com.

Maerki Baumann дозволить своїм клієнтам торгувати різноманітними криптовалютами — біткоїном, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin та Ripple. Також у найближчому часі очікується додавання на платформу ERC20-токенів.

Банк Maerki Baumann

Цей банк розпочав працювати у сфері цифрових активів з квітня минулого року. Спочатку він надавав рахунки криптовалютних компаній та адміністрував цифрові аналоги цінних паперів — Security Token Offering. Наприкінці минулого року банк зберігав понад 8,5 мільярдів швейцарських франків (приблизно $8,84 мільярда) — 80% з усіх коштів були зі Швейцарії та ще 10% з Німеччини.

Немає сумнівів, що в майбутньому цифрові активи увійдуть до переліку активів, що сертифікують фінансові радники та компанії по управлінню активами.

Коментар FINMA
Читайте також: 💰 Що таке халвінг біткоїна та як ринок криптовалют зміниться після 11 травня (оновлено)

Банк Incore також отримав ліцензію на надання послуг пов’язаних з криптовалютами. Він спеціалізується на аутсорсингових сервісах для фінансових установ — розрахунки, платежі, зберігання, облік та податкова підтримка. А партнером банку стала компанія Crypto Finance.

Також з новою ліцензією банк може проводити токенізацію — переводити активи у їх цифровий відповідник. Завдяки цьому банк став першою організацією у країні, що пропонує послуги з таким видом активів.

Ставлення до криптовалюти в Україні

У березні 2017 року голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин зазначив, що біткоїн і інші криптовалюти не можна використовувати на території нашої країни як засіб платежу, оскільки це суперечить нормам українського законодавства.

Проте, минулоріч народні депутати разом із Міністерством цифрової трансформації оголосили про розробку спеціального законопроєкту про оподаткування криптовалют. За пропозицією? Законопроект 2461: легалізація криптовалюти та 5% податку ініціаторів, податок на дохід від операцій з криптовалютами складе 5%.

Тоді ж міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оголосив? В Україні з’явиться офіс глобальної криптовалютної біржі Binance — міністр Федоров про прихід найбільшої криптовалютної біржі у світі Binance на український ринок.

Також у грудні 2019 року Верховна Рада ухвалила? Рада ухвалила законопроект 2179 про фінансовий моніторинг криптовалюти в цілому законопроєкт 2179 про фінансовий моніторинг криптовалюти — всі фінансові операції з віртуальними активами на суму понад 30 000 гривень перевірятимуться заради протидії тероризму та відмиванню грошей.

Раніше ми писали? Декларування 2020: як вписати криптовалюти, як вписати криптовалюти до декларації.

А як в інших країнах

Правовий режим криптовалют у кожній країні різний. Немає чітких правил щодо податків та нормативних вимог.

Читайте також: 💰 Італія надала можливість торгівлі криптовалютами

Наприклад, у Німечинні криптовалюту визнають в якості розрахункової грошової одиниці. У Японії криптовалюта також є законним платіжним засобом з податком на покупку.

У Китаї операції з біткоїном заборонені для банків, але дозволені для фізичних осіб, при цьому країна лідирує в області майнінґу через наявність найбільших виробничих потужностей.

У Швейцарії на криптовалюту поширюються такі ж правила, як і на іноземні валюти, і ця країна є однією з найбільш сприятливих за юрисдикцією для біткоїн-стартапів.

Читайте також колонку? 3 причини, чому криптовалюти — на часі Олексія Федорова про 3 причини, чому криптовалюти на часі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...