Реклама

😱 Microsoft замінить своїх журналістів на штучний інтелект

Редактори сайту новин Microsoft MSN можуть втратити роботу через їх заміну на штучний інтелект.
Čytaty latynkoju
😱 Microsoft замінить своїх журналістів на штучний інтелект
  1. Головна
  2. Техно
  3. 😱 Microsoft замінить своїх журналістів на штучний інтелект
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Редактори сайту новин Microsoft MSN можуть втратити роботу через їх заміну на штучний інтелект.

Штучний інтелект та Microsoft

У Microsoft планують скоротити десятки журналістів та редакторів агентства PA Media. Також у компанії зазначили, що таке рішення не було зумовлено станом пандемії та карантину у світі, це вже давно планували зробити.

Працівники самостійно відбирали новини, проте тепер це може робити штучний інтелект за допомогою спеціального алгоритму.

Натомість у самому агентстві зазначили, що є дуже велика можливість того, що врешті технології не зможуть повноцінно працювати, оскільки наразі штучний інтелект не може відрізнити якість та точність інформації.

Читайте також: 🤖 Штучний інтелект навчили розрізняти моральні цінності людей за допомогою книг та новин — Moral Choice Machine

Microsoft запустив свій сайт для новин MSN у 1995 році. Два роки тому компанія повідомила, що на той момент в агентстві працювало більш ніж 800 людей зі всього світу.

Раніше міжнародне агентство новин Reuters вже оголошували? Reuters та Synthesia створили прототип для випуску автоматизованих новинних відео на основі ШІ про використання штучного інтелекту для створення новин.

Штучний інтелект у Reuters

Міжнародна новинна компанія Reuters разом зі стартапом Synthesia, що спеціалізується на штучному інтелекті, представили спільний проєкт, в якому вони розробляють нову технологію випуску новин та інформації.

Завдяки поєднанню попередньо записаних кадрів з ведучим новин, актуальних фото та текстових даних, відеорепортажі створюватимуться автоматично. Це дозволить журналістам оперативно випускати, персоналізувати та розповсюджувати новини.

Алгоритм об’єднує фотозйомки з матчів у режимі реального часу з похвилинною передачею звітності Reuters про перебіг гри та генерує сценарій для репортажу.

Після цього, заздалегідь записане відео з ведучим у кадрі за допомогою технології, схожої на Deepfakes, перетворюється на справжній відеорепортаж.

Ця інновація дозволить медіакомпаніям значно розширити кількість інформаційного контенту та пришвидшити випуск новин.

Також це вплине на доступність інформації по всьому світу, адже технологія допоможе значно зменшити витрати на створення репортажів і публікувати нові матеріали про важливі події без будь-якої затримки.

Раніше ми вже писали??‍? «Від кантрі до блек-металу»: штучний інтелект навчили робити пісні в будь-якому жанрі — Jukebox, як штучний інтелект навчили робити пісні в будь-якому жанрі: «від кантрі до блек-металу».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...