Реклама

🚀 Компанія Маска SpaceX вперше у своїй історії запустила людей у космос — SpaceX Demo-2

Компанія Ілона Маска запустила на орбіту команду, що складається з двох людей.
Čytaty latynkoju
🚀 Компанія Маска SpaceX вперше у своїй історії запустила людей у космос — SpaceX Demo-2
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 Компанія Маска SpaceX вперше у своїй історії запустила людей у космос — SpaceX Demo-2
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Компанія Ілона Маска запустила на орбіту команду, що складається з двох людей.

SpaceX Demo-2 — Crew Dragon

30 травня о 22:22:22 за київським часом відбувся запуск ракети ракети Falcon 9, згори якої була розташована капсула Crew Dragon з двома астронавтами на борту. Це була друга спроба запуску, оскільки 27 травня його перенесли через погодні умови — неподалік від місця пуску помітили навіть торнадо.

Подія має неабияке значення як для космосу в цілому, так і для компанії Ілона Маска, адже до цього вона доставляла лише вантажі. Крім, власне, тестування здатності обладнання SpaceX доставляти людей, мета місії — доставити астронавтів на борт Міжнародної Космічної Станції, де вони працюватимуть разом із командою станції впродовж періоду від 30 до 119 днів. Таким чином, Crew Dragon з обома астронавтами має повернутися на Землю не пізніше, ніж 23 вересня 2020 року.

Також вони перевірять роботу Crew Dragon на орбіті.

Астронавти прибудуть до Міжнародної Космічної Станції близько 17 години за Києвом.

Трансляція SpaceX Demo-2 — Crew Dragon

Онлайн-трансляцію лише на офіційному ютуб-каналі SpaceX дивилося понад 4 мільйона людей. Ще більш як 1 мільйон глядачів дивилися запуск ракети на каналі NASA.

Можна переглянути запис трансляції:

У космос за допомогою SpaceX відправилися досвідчені астронавти Дуґлас Херлі та Роберт Бенкен. Для обох це вже третій політ у кар’єрі.

Як пройшов політ

Стикування та розстикування відбулися автоматично, за допомогою ПЗ Crew Dragon, але команда має можливість контролювати процес та у разі виникнення позаштатної ситуації втрутитися.

Перший ступінь ракети Falcon 9, що доставила астронавтів на орбіту, успішно приземлився на плавучу платформу під назвою Of Course I Still Love You («Звісно, я все ще кохаю тебе»), розташованою у Атлантичному океані.

Коли настане час повертатися, астронавти також скористаються Crew Dragon. Вона має приводнитися також у Атлантичному океані. Потім команду забере спеціальний транспорт під назвою Go Navigator.

Наскільки безпечний політ SpaceX Demo-2?

За підрахунками NASA, ймовірність LOC (Loss Of Crew; «Втрата екіпажу») — 1 до 276, що дещо вище за вимоги до комерційних запусків (1 до 270). Імовірність невдачі місії (LOM) оцінюється у 1 до 60.

Варто зазначити, що місія не дарма називається Demo-2. Упродовж попередньої місії Demo-1 капсулу Crew Dragon було знищено протягом одного з тестів перед запланованим на липень 2019 запуском.

Читайте також про те, що відбувається з Hyperloop? Що відбувається з Hyperloop — фантастика Ілона Маска чи реальність: коли запустять потяг майбутнього — ще однією «божевільною» ідеєю Ілона Маска.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...