Реклама

🗺 У мережі створили 3D мапу щільності населення Європи

Тепер можна дізнатись, де саме знаходиться найбільше скупчення людей у світі.
Čytaty latynkoju
🗺 У мережі створили 3D мапу щільності населення Європи
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🗺 У мережі створили 3D мапу щільності населення Європи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Тепер можна дізнатись, де саме знаходиться найбільше скупчення людей у світі.

3D мапа населення Європи

Шотландець Аласдер Рей розробив мапу Європи, яка показує точну щільність населення країн та міст. Сама кількість населення відображається за допомогою спеціальних «піків». Чим пік є вищим, тим більше населення у відповідній точці.

Так, на мапі можна побачити, що найбільша щільність населення Європи знаходиться в Іспанії, зокрема в Мадриді та Барселоні, де на 1 км² припадає понад 50 000 людей. Загальна кількість населення у цих містах наразі складає 6,3 та 5,4 мільйона відповідно.

Читайте також: 📜 Проєкт Vkraina зі старовинними мапами України знову доступний

Уся інформація, використана для створення мапи, базується на даних Європейської Комісії про глобальне населення людей у світі за 2015 рік.

Сам розробник повідомляє, що його проєкт може бути корисним для того, щоб зрозуміти масштаби населення у порівнянні з іншими великими територіями. Також він зазначає, що його мапа має більш естетичний та експериментальний характер, ніж може використовуватися як джерело для аналітики та досліджень.

Ми вже раніше писали? «Мовна мапа світу»: можна почути есперанто в Полтаві та діалекти Закарпаття, як можна почути есперанто в Полтаві та діалекти Закарпаття — «Мовна мапа світу».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...