Реклама

📂 Мінцифра запустила послугу комплексного оформлення документів для підлітків — ID-14

З послугою ID-14 можна буде одночасно оформити перший паспорт та номер платника подактів. Цього року більш ніж 400 000 дітей в Україні вперше оформляють паспорт.
Čytaty latynkoju
📂 Мінцифра запустила послугу комплексного оформлення документів для підлітків — ID-14
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 📂 Мінцифра запустила послугу комплексного оформлення документів для підлітків — ID-14
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
З послугою ID-14 можна буде одночасно оформити перший паспорт та номер платника подактів. Цього року більш ніж 400 000 дітей в Україні вперше оформляють паспорт.

ID-14 від Мінцифри

Згідно із заявою Мінцифри, послуга ID-14 зменшує бюрократичне навантаження на громадян, мінімізуючи кількість візитів до держорганів.

Раніше це був дуже складний та довгий процес. Для того, щоб діти отримали необхідні документи, їм спершу було необхідно відвідати Центр обслуговування платників податків та подати заяву на призначення номера платника податків. І лише після його отримання — звернутися до відділу ДМС за оформленням паспорта.

Тепер діти при досягненні 14 років можуть одночасно отримати паспорт і номер платника податків, витративши до 15 хвилин часу на заповнення заяви.

Ця послуга цілком безкоштовна, отримати її можна в:

  • Усіх відділах ДМС України;
  • мережі центрів «Паспортний сервіс»;
  • деяких ЦНАП, що надають паспортні послуги.

Під час карантину послуга доступна за місцем звернення, а після його завершення — за місцем проживання.

Вже за 20 днів дитина зможе отримати ID-картку з номером платника податків, що дійсна чотири роки. Номер платника податків не змінюється.

Читайте також: 👨🏼‍⚖️ Пенсійна система отримає другий, «накопичувальний» рівень — без додаткових внесків

Для отримання послуги необхідно мати із собою:

  • Свідоцтво про народження;
  • довідку про реєстрацію місця проживання (за наявності);
  • документи, що посвідчують особу одного з батьків.

Окрім того, Мінцифри у співпраці з депутатами Верховної Ради розробили пропозиції до зміни Податкового кодексу, після ухвалення яких ID-картка з номером платника податків на ній матиме таку саму юридичну силу, як документ, що офіційно підтверджує цей номер.

Це надасть можливість ліквідувати використання довідки з номером платника податків, яка сьогодні є найпопулярнішою серед українців — понад 40 мільйонів таких довідок оформлено.

Також раніше ми вже писали??‍? Президент підписав закон №1210 — що змінюється та як він вплине на кожного з нас, як президент підписав закон №1210 — що змінюється та як він вплине на кожного з нас.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...